Kezdőlap Sport Davis Kupa – A csehekkel vívnak osztályozót a magyarok

Davis Kupa – A csehekkel vívnak osztályozót a magyarok

 

A cseh csapattal vív osztályozót a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa világcsoportjában maradásért.

 

A keddi, londoni sorsolás alapján a két együttes Magyarországon csap össze szeptember 14-16-án.
A nemzetközi szövetség kiemelése alapján még Argentína, Nagy-Britannia, Ausztrália, Svájc, Szerbia, Kanada és Japán lehetett volna az ellenfél.

Köves Gábor kapitány elégedetten nyilatkozott a sorsolás láttán:
„Lehetett volna jobb és rosszabb is. Van két jó játékosuk Jirí Vesely és Adam Pavlasek személyében, szerencsére a volt top 10-es Tomas Berdych már nem vállalja a Davis Kupát. Az mindenképpen jó hír, hogy itthon játszunk, várhatóan salakon lesznek a meccsek, de erről még egyeztetnünk kell” – fejtette ki, hozzátéve, a csehek talán gyengébbek az oroszoknál, akiket tavaly szeptemberben a magyarok 3-1-re legyőztek a budapesti osztályozón.

Ami a két nemzet DK-történelmét illeti, a csehek 2-1-re vezetnek. Legutóbb 1996-ban találkoztak a világcsoport első fordulójában, akkor a többek között Köves Gáborral felálló magyarok 5-0-ás vereséget szenvedtek Plzenben.

A magyar válogatott februárban 3-2-re kikapott Liege-ben Belgiumtól a DK-nyolcaddöntőben, majd a belgák az elmúlt hétvégén – legjobbjuk, David Goffin nélkül – 4-0-ra alulmaradtak az Egyesült Államokkal szemben Nashville-ben.

Ha a 21 év után az élvonalba visszakerült magyar csapat megnyeri az osztályozót, akkor bennmarad a világcsoportban. Ha kikap, akkor jövőre eggyel lejjebb, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja szereplését.

Az osztályozó párosítása:
————————-
Magyarország-Csehország
Argentína-Kolumbia
Nagy-Britannia – Üzbegisztán
Ausztria-Ausztrália
Svájc-Svédország
Szerbia-India
Kanada-Hollandia
Japán – Bosznia-Hercegovina

MTI 2018. április 10., kedd 11:38