Kezdőlap Események A Montázsmagazin 6. születésnapja és 5. antológiájának bemutatója

A Montázsmagazin 6. születésnapja és 5. antológiájának bemutatója

A Montázsmagazin 2012. február elsején indult el, már több mint hat éves. Most kerül rá sor, hogy A nyár varázsa című új antológiánknak a bemutatójával együtt megünnepeljük a hatodik születésnapját is.

A magazin már megalakulásakor célul tűzte ki, hogy lehetőségeihez képest segíti az amatőr művészeket: írókat, költőket, képzőművészeket. Hírt ad életük egyes mozzanatairól és munkásságukról interjúk formájában, népszerűsíti alkotásaikat, beszámol a könyvbemutatóikról és a kiállításaikról, reklámozza azokat, illetve érdekes kulturális programokra hívja fel a figyelmet országos szinten.

Visszatekintve röviden: A mindennapos újságírói munka mellett, amivel a rovatainkat
megtöltjük nap mint nap, volt egy fotópályázatunk, öt festménypályázatunk, ezekhez
kapcsolódó díjátadó kiállításaink Budapesten és Kecskeméten, valamint irodalmi és cikkírói pályázataink. Már három Örömfestés napot szerveztünk a városban élő amatőr festőknek a város főterén.

Nagy érdeklődésre számot tartó kezdeményezésünk már három éve a havonta megrendezett Montázs est a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Ide olyan családokat hívunk meg, akiknél valamilyen foglalkozás, hivatás, művészet művelése több generáción keresztül apáról fiúra száll. Sikeresek és hangulatosak ezek az estek, versekkel, zenével fűszerezzük a beszélgetéseket. Köszönjük a könyvtárnak a kedves befogadást, Kecskemét városának pedig a támogatását!

A Montázsmagazin születésnapi rendezvénye 2018. június 30-án, szombaton 10.30-kor
kezdődik a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. Szeretettel és tortával várunk mindenkit!