Kezdőlap Kultúra Budapest dal 2018

Budapest dal 2018

A Fővárosi Önkormányzat hirdette meg a BUDAPEST DAL pályázatot. A pályázat minden zenész és énekes számára nyitott volt, a projekt kapcsán 11 ismert előadó kapott felkérést. A legjobbnak minősített 17 dal végül a Magneoton kiadó jóvoltából CD-n is megjelent.

Így hangzik Budapest – mondhatnánk, végighallgatva a stílusban, hangulatban és indíttatásban merőben különböző 17 dalt. Hiszen a Fővárosi Önkormányzat felkérésére olyan nagynevű előadók írtak dalokat: mint Keresztes Ildikó, Zséda, Frenreisz Károly, Horváth Charlie vagy a fiatalabb generáció kedvencei közül Caramel, Király Viktor, a Honeybeast, Radics Gigi, a Zavodi + Berkes Olivér duó, a Compact Disco vagy az Anna & The Barbies.

A Budapest Dal 2018 albuma izgalmasra és sokszínűre sikerült, így mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb álló műfajt – a rocktól a hip-hopon át a vegytiszta popig üde hangulatú, városi feelinget idéző felvételeket tartalmaz.

A pályázatra messze a várakozáson felüli számban érkeztek szerzemények – összesen 116 mű – ezért a zsűri végül a meghirdetett 3 helyett 6 dalnak adott lehetőséget, hogy a már nagy presztízsű előadók felvételei mellett megméretesse magát a Budapest Dala 2018 címért, így összesen 17 vadonatúj számnak lehetünk fültanúi az albumon.

Az előadók végül a Thália Színházban élőben mutatták be dalaikat a közönség előtt. A
szakmai zsűri és a közönség közös döntése alapján Radics Gigi „Budapest szerelem” című
dala lett a győztes, ami egy éven át fogja viselni a „Budapest dala” címet. A közönségdíjat
Benji „Bárhol járok” című felvétele kapta, a fiatal tehetségeknek járó elismerést pedig a
Zavodi + Berkes Olivér duó nyerte el az „Óriáskerék” című szerzeménnyel. Természetesen a többi mellett ezeket is halljuk a lemezen.