Kezdőlap Kultúra Megalkotta a saját ikertestvérét

Megalkotta a saját ikertestvérét

A színész-humorista saját arcát is adja a tíz év után visszatért Füstifecskékhez: igaz, kitalált ikertestvére karakterét személyesíti meg. Forgács Gábornak azért is érdekes kihívás a feladat, mert egykén nőtt fel, de mindig is szeretett volna egy igazi testvért.

Tíz év után nemrég visszatért a Füstifecskék, és velük együtt a „banda hangja”, Forgács Gábor is. A színész-humorista a saját ikertestvérét alakítja az együttes kisfilmjeiben, de az életben nem adatott meg, hogy igazi testvére legyen.

„Bár lett volna testvérem! Jó lett volna valakivel megosztani az élményeket, rettenetesen szerettem volna, de nem így alakult, egykén nőttem fel” – mondta a színész-humorista, aki nagyon élvezi, hogy 70 éves korában „megalkothatta” a saját ikertestvérét.

„Hatalmas kihívás számomra a Füstifecskék, mert azon kívül, hogy mind a négy bábú az én hangomon szólal meg, én éneklem a vokálokat, és már a saját ikertestvéremet is játszom. Izgalmas feladat volt kitalálni, hogy milyen lenne az angol akcentussal beszélő, ügyeskedő Gabi Forgács, de szerintem sikerült jól megfogni a karaktert, én is nagyon élveztem a forgatásokat” – tette hozzá Forgács Gábor.

A 70 éves színész a Füstifecskék mellett sem tétlenkedik: rengetegféle hangon szólal meg a Madagaszkár szereplőjétől a komoly dokumentumfilmekig, és színpadi szerepekkel is bőven el van látva.

„A munkámnak élek, nagyon szeretem ezt csinálni. Mostanában többnyire hangstúdiókban dolgozom: van, hogy reggeltől estig megyek és a mikrofon előtt beszélek. A lekülönbözőbb hangokon, öregítve, fiatalítva, elmásítva mondom a szövegeket, közben pedig rollerrel, tömegközlekedéssel száguldom a helyszínek között” – tette hozzá Forgács, aki fekvőtámaszozással, lépcsőzéssel és súlyzózással tartja magát karban.