Kezdőlap Jótékonyság Pótolták a Wojtyla Ház ellopott virágait

Pótolták a Wojtyla Ház ellopott virágait

 

Gyenes István dísznövénykertész és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület összefogásának eredményeként újból virágok díszítik a Wojtyla Barátság Központ ablakait és időközben pótolták a népkonyha előtti kertből múlt hét végén eltűnt növényeket is – derült ki a szociális intézmény szervező munkatársa, Farkas Pál által pénteken tartott utcai sajtótájékoztatón. (Fotók: Mátyus István)

Amint korábban hírül adtuk, nem csak az ablakokat díszítő balkonnövényeket lopták el az elmúlt hétvégén a Wojtyla Házról, de a hátrányos helyzetűek támogatását felvállaló kariratív létesítmény előtti kertet is megtizedelték a virágtolvajok – brutális eszközökhöz folyamodva.

Az ügyről, melynek kapcsán rendőrségi feljelentés is született, Farkasné Pásztor Jolán, a Porta Egyesület titkára számolt be.

– A Wojtyla Barátság Központ gondozottjaiból álló önkéntes csapat bevonásával vállaltuk, hogy rendben tartjuk a Wojtyla tér, valamint a Horog-, Egressy-, illetve a Wadowice utca által határolt zöldfelületet. A népkonyha épületének felvirágoztatása Gyenes István úr érdeme, így például a muskátlikat az intézmény felújítása óta – több mint tíz éve – tőle kapjuk. Korábban is történtek viráglopások, de az idei év ilyen szempontból negatív rekordot döntött. Virágládákat eddig nem tulajdonítottak el, most pedig négyet is kitéptek a rögzített tárolóból. A rongálásról tudomást szerzett Király József, a Városszépítő Egyesület elnöke is, aki Gyenes úrral karöltve rögtön a segítségünkre sietett.

– Szinte elsőként jelentkeztünk felajánlásunkkal Gyenes István úrral együttműködésben. Bízom benne, hogy szívünkbe újból békesség költözik és a jogos közfelháborodást megnyugvás követi – hangoztatta a felajánlók nevében Király József.

Farkas Pál hozzátette: – Kecskemét rendőrkapitánya ígéretet tett, a járőrútvonalakat úgy alakítják ki, hogy a Wojtyla Ház és környéke napközben, este, éjszaka, hétvégén és hétköznap egyaránt állandó elérési pont lesz. Mindemellett öt külső kamera figyeli rövidesen az épületet minden oldalról, a kerékpártárolót és a kertet is beleértve.

Az adományért Farkas P. József, a központ alapító-igazgatója mondott köszönetet. –  A felajánlás egy régi, szoros kapcsolat újabb gyümölcse, tehát nem alkalmi szövetségről, hanem hosszútávú együttműködésről beszélhetünk, melynek hozadékát a város számos pontján, többek között a Romkertben is láthatják az arra járók – fogalmazott.