Kezdőlap Sport Szitás Gábor nyerte Kecskemét első számú darts bajnokságát

Szitás Gábor nyerte Kecskemét első számú darts bajnokságát

Múlt szombaton, 2018. június 30-án rendezték a Minden Hétfőn Háború elnevezésű darts verseny sorozat első szezonjának döntő ütközetét, ahol az alapszakasz legjobban teljesítő nyolc játékosa mérhette össze tudását. A megmérettetésnek, ahogy a korábbi fordulók esetében is a Trabant Romkocsma és Söröző adott otthont. A versenyzők mellett a szervezők is odatették magukat, kiváló hangulat és remek körítés kísérte az eseményt.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy volt az érdeklődés a Minden Hétfőn Háború verseny sorozat első szezonjának csúcs eseménye, a Final 8 iránt. A nyolc kvalifikált versenyző mellett számos szurkoló is megjelent, akiknek nem is kellett csalódnia, a hangulat a rangos nemzetközi versenyekét idézte. A komoly figyelmet nem véletlen szülte, a szervezők igyekeztek minél nagyobb felhajtást csapni a verseny körül, amivel saját maguk számára is magasra tették a lécet, de azt sikerült megugrani, sikerült megfelelniük a várakozásoknak.

A mezőny, ahogy arra számítani lehetett kiegyenlített volt, ámbár így is kisebb meglepetést okozott, hogy az alapszakasz első 4 helyén záró versenyző közül Szitás Gáboron kívül mindenki elvérzett a negyeddöntők során. „Szitu” azonban nem csak az első kört vette sikerrel, hanem egész nap megállíthatatlannak bizonyult. Az alapszakaszt óriási fölénnyel megnyerő játékos az idény nagy részében vezette a tabellát, végső győzelme abszolút megérdemelt. A döntőben ellenfele a kiváló formában játszó Varga „Balu” Balázs volt, aki egy magas színvonalú, izgalmas csatában maradt alul.

Rajtuk kívül meg kell még említeni az esemény két főszervezőjét, Cs. Szabó Tibort és Brem Norbertet, akik fáradhatatlan munkájukkal nem csak életre hívták a Minden Hétfőn Háború versenysorozatot, de elérték, hogy a környék egyik legjelentősebb versenye legyen. Az indulás évében is óriási presztízst jelentett minden indulónak a részvétel, ez a sikeres döntő után még inkább igaz lesz.

Már a második szezon is javában zajlik, azonban aki szeretné kvalifikálni magát a decemberi Final 8-ra az még nincs elkésve, eddig egy forduló ment le, bőven van még idő gyűjtögetni a pontokat.

   I. Minden Hétfőn Háború végeredménye:

  1. Szitás Gábor
  2. Varga Balázs
  3. Sándor Péter