Kezdőlap Sport Egy percen múlt a pontszerzés, győzött a listavezető Ferencváros!

Egy percen múlt a pontszerzés, győzött a listavezető Ferencváros!

FTC Futsal-Fisher Klíma – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club : 5-3 (3-1)
A lehető legrosszabban kezdődött a mérkőzés a vendégek számára. Talán túlságosan is tisztelték a hírös városi legények a Fradi csapatát és játékosait, vagy csak még a buszon maradtak az első percekben, de alig telt el 3 perc a derbiből, máris 2-0 áll az eredményjelzőn.

A jelenlegi és volt válogatott játékosokkal teletűzdelt „Zöldek” az első pillanatoktól kezdve óriási nyomást gyakoroltak Peltzer kapujára, kevés alkalommal volt csak a labda a Scoregoalnál. És a Fradi a mérkőzés ezen szakaszában bemutatta a futsal minden szépségét. A sokszoros válogatott Öreglaki, vagy Bita élt is a kínálkozó lehetőségekkel, ha kellett, akkor megtartották a labdát, vagy éppen szépen körbeadogatták a kecskeméti védőfalat, és ha kellett villámgyorsan kerültek helyzetbe egy-egy keresztpassz segítségével. A 11. percben eldőlni látszott a mérkőzése, egy ilyen szép keresztpasszra érkezett a brazil illetőségű Roni, aki újfent nem hibázott. (3-0) A félidő utolsó 6 percére kezdtek éledezni a Kék Oroszlánok, előbb Marozsi, majd Marsa lövése borzolta fel a hazai szurkolók idegeit, a csattanó mégis a félidő utolsó másodpercében érkezett. Marsa tartotta meg szépen centerben a labdát, és a legjobb ütemben készítette le Mórának, aki futtából lőtt a meglepett Tóth Gyula mellett a kapuba. (3-1)

A második félidőre egy nagyon agresszív, mondhatnánk igen dacos Kecskemét érkezett meg. A védekezésük összeállt, támadásban pedig egyre többször jutottak el Tóth Gyula kapujáig. A Fradi meg is lepődött ezen az egészségesen agresszív játékot látva. A vendégek szorosabb védekezése egyre több technikai hibára késztette a hazaiakat. A 24. percben szöglet variációt követően Dobosi kapta kapáslövésre a labdát, ám ő azt tovább lőtte Mórának, aki így szélről újabb nagyszerű gólt szerzett. (3-2) Egyre élesebb lett a meccs. 26. percben újra a KLC támadott, Marsa indult meg a balszélen és centerezése Öreglakit „találta meg”, akinek a belépő lábáról a labda a tehetetlen kapus mellett a hálóba kötött ki. (3-3) Teljesen megzavarodott a Fradi, nem találták a fogást a feltámadó és igen lelkes hírös városi legényeken. Sőt… ha szerencse csak egy picit kedvezett volna a vendégek irányába, akkor bizony még nagyobb bajba került volna a hazai alakulat. Előbb Móra ziccerét védi a kapus, majd a 3 a 2 támadást akadályoznak meg az utolsó pillanatban a hazai védők. Nem beszélve a mérkőzés talán egyik legszebb támadásáról: az ellenfél bal szögleténél alakul ki egy kis játék, Marsa, Marozsi, majd újra Marsa a labda útja, mindezt 1 méteren belül és 3 védő játékos gyűrűjében, hogy a hosszún érkező Dobosit találja meg az álompassz, akinek löketét végül az utolsó pillanatban blokkolják.

A Fradi az utolsó percekre átállt az 5 a 4 elleni játékra, egy lapra feltéve mindent. 1 perccel a vége előtt pedig ennek meg is lett az eredménye. Ugyan egy nagy löketett védett még Pelzer, ám a kipattanó labda Jenei Krisztiánt találja meg, inkább fejen, aki 1 méterről nem hibázott. (4-3) Az utolsó percben a Scoregoal is átállt az 5 a 4 játékra, ám igyekezetük már nem vezetett sikerre, egy megszerzett labdát gurítottak üres kapura a hazaiak, ezzel beállítva a végeredményt. (5-3

Gólszerzők: Móra (2), Öreglaki (öngól)

Koós Károly vezetőedző: „Rutintalanul kezdtük a mérkőzést és gyakorlatilag az első percekben padlóra küldhetett volna minket a Fradi. Ám nem tette, így lehetőségünk lett, hogy szorossá tegyük a mérkőzést. A második félidőben azt játszottuk, amit elvárunk magunktól. Mind védekezésben, mind pedig támadásban. Sajnos még hiányzik belőlünk az a kis csibészség, hogy az ilyen nagy derbiket, ha van rá lehetőségünk, akkor eldöntsük a magunk javára, a helyzetek most is meg voltak rá. De a csapatot nagy dicséret illeti még így is, igen mélyről kellett visszajönnünk, amit óriási szívvel meg is tettek a fiúk. Küzdöttünk a végsőkig, de ma este ennyire volt ez elég.”

Sportbaráti üdvözlettel:

Dr. Vercz Tamás

Ügyvezető elnök