Kezdőlap Gasztro Védje egészségét télen is termelői mézzel

Védje egészségét télen is termelői mézzel

A január és február általában az év leghidegebb időszaka, ilyenkor szervezetünk fokozottan ki van téve a megfázás veszélyeinek. Ezekben a hetekben, hónapokban egészségünk megőrzését elősegíthetjük a méz rendszeres fogyasztásával, amiből elsőrangú kínálat várja a vevőket Szombatiné Tóth Katalin és férje, Szombati László standjánál Kecskemét főterén, a termelői piacon. Termékeik kiváló minőségének köszönhetően tavalyelőtt elnyerték „Az Év Termelői Piac Gazdája” címet.

A hideg téli hónapok alatt sokkal nagyobb a megfázás, megbetegedés esélye, mint az év többi részében. A méz minden fajtájának van baktériumölő hatása, így annak fogyasztása önmagában segíti a kórokozók elleni harcot, de közülük a hársméz kimondottan hatékony felső légúti megbetegedések kezelésére.

Ezekben a napokban nagyon népszerűek a meleg teák, amiknek az ízesítésére szintén használhatunk mézet, erre a vegyes-virág méz tökéletes választás. Ízvilága rendkívül intenzív, ezért sütemények édesítésére alkalmas.

A Szombati házaspár termékei sok odafigyeléssel készülnek, az ételeinknek egyedi sajátos aromát kölcsönöz. A méz a cukorral szemben nem hizlal, fogyasztása egészséges, éppen ezért sokan cukor helyettesítésére is használják.