Kezdőlap Hírek ORSZÁGOS ÚSZÓBAJNOKSÁG KECSKEMÉTEN

ORSZÁGOS ÚSZÓBAJNOKSÁG KECSKEMÉTEN

Immár hagyományosnak mondható módon idén is a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendezte meg a Belügyminisztérium Országos Úszóbajnokságát.

A 2019. évi országos versenyt február 28-án a Kecskeméti Fürdőben bonyolította le a megyei rendőr-főkapitányság. A nagy érdeklődésre számot tartó eseményt Dávid Károly rendőr dandártábornok, a főkapitányság vezetője nyitotta meg, illetve beszédet mondott dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, aki a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke is.

A bajnokságon a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó 32 szerv összesen 354 versenyzőt indított, akik négy korcsoportban, három úszásnemben, illetve váltóversenyeken mérték össze erejüket.

Az összetett csapatversenyben a Terrorelhárítási Központ úszói végeztek az I. helyen, II. helyezett a Készenléti Rendőrség csapata lett, míg a III. helyet a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

Országos rendőr-főkapitányi különdíjban részesült a két legeredményesebb, állományban lévő rendőr: Plásztán-Kopcsa Kamilla, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, és Kiss Ádám, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzője.