Kezdőlap Egészség Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Szemszűrés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

2019. március 21.-én a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal a fiatalok körében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A teljes második, harmadik és hatodik évfolyamot szűrték meg, közel 140 gyereket.

Sajnos nagyon elkelt a szűrővizsgálat, mert a gyerekek egyharmadánál, 49 főnél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, részben olyan gyerekeket szűrtek ki, akik eddig nem hordtak szemüveget, de nagy szükségük lenne rá.

A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a szülőknek az osztályfőnökök bevonásával a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza.

A lions mozgalom legfontosabb tevékenysége a szem védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió lion küzd!

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kapcsolata már több mint 20 évre nyúlik vissza. Az intézmény ad otthont minden évben, az idén november végén 22. alkalommal megrendezendő SOS Lions Teremlabdarúgó Tornának, és az idén második alkalommal felnőtt értelmi sérültek számár szervezett Oroszlán Kupának. Az iskola pedagógusai és dolgozói önkéntes, támogató munkájáért a klub jelenlegi elnöke Kissné dr. Szabó-Kis Mária, köszönő oklevelet adott át.