Kezdőlap Állati Fergeteges sikert aratott a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál pénteki előadása

Fergeteges sikert aratott a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál pénteki előadása

2019. március 29-én Kecskeméten, a Hírös Agóra Kulturális és Közösségi házban a legkiválóbb olasz jazzmuzsikusok – akik magyar kollégáikkal közreműködve mutatták meg virtuóz dallamokkal fűszerezett tehetségüket – előadására került sor.

A péntek esti koncerten a dob nélküli formációk tagjait tekinthette meg játék közben a publikum. A fellépést egy rövid swingtánc oktatás előzte meg, ezt követően pedig különböző előadók álltak színpadra. A Mauro L. Porro quartet tagjainak színvonalas előadása során a közönség egy életre szóló élménnyel gazdagodhatott. Az együttes vezetője, Mauro Porro – akit a klasszikus jazz egyik legnagyobb tehetségeként tartanak számon – zongorán, szaxofonon, klarinéton és trombitán egyaránt megcsillogtatta a tehetségét.

Az őket követő zeneszerző, Luca Fiastro19 évesen kitüntetéssel diplomázott klasszikus zongoristaként. A népszerű művész világszerte rengeteg felkérésnek tesz eleget, többek között jazzklubokban, színházakban, tánctermekben, fesztiválokon csodálhatja meg a nézősereg fantasztikus játékát, amit a „hírös” városi zeneértő közönség is átélhetett a különleges este folyamán.