Kezdőlap Hírek NEKED MUNKA, NEKEM ÁLOM! KECSKEMÉTEN

NEKED MUNKA, NEKEM ÁLOM! KECSKEMÉTEN

A Neked munka, nekem álom! egy olyan – nemzetközi alapokkal rendelkező – program, amely már Magyarországon is évek óta sikeresen működik, és a fogyatékkal élő embereknek ad lehetőséget arra, hogy álommunkájukban kipróbálják magukat.

A projektet megyénkben megvalósító PRO-TEAM Nonprofit Kft. képviselője – más munkaadók mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot is felkereste három fogyatékkal élő álmának megvalósítása érdekében.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói munkájába nyerhetett betekintést 2019. május 21-én Kovácsné Barna Mariann, Nagyné Sütő Mária és Kurucz Tibor, akiket Kuthy-Kovács Katalin rehabilitációs mentor kísért el a nagy kalandra.

Az alkalmi nyomozókat Tarnóczy László rendőr ezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese köszöntötte. A nap folyamán pedig Csurka Gyula rendőr alezredes – a Bűnügyi Osztály vezetője – és Gyapjasné Szalai Andrea rendőr őrnagy kalauzolta végig az épületben a vállalkozó szellemű álommunkásokat.

A vendégek megismerhették a nyomozói munka rejtelmeit, jártak az előállító helyiségben, és megnézhették, mit látnak a térfigyelő kamerák. A látogatás végén elkészültek tenyérlenyomataik, melyeket emlékül magukkal vihettek.