Kezdőlap Kecskemét Bács-Kiskun Megyei Képzőművészeti Alkotótábor Egy maroknyi művész Császártöltésen

Bács-Kiskun Megyei Képzőművészeti Alkotótábor Egy maroknyi művész Császártöltésen

A több mint húsz éve, minden évben megrendezésre kerülő – a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló – Képzőművészeti Alkotótábornak idén az előző évektől eltérően a Császártöltési Kulcsosház adott otthont. A meghívott művészeknek június 17-24-ig volt lehetőségük elmerülni a táj szépségében és az alkotói folyamatokban. Az egy héten át zajló munkában résztvevő Bács-Kiskun megyei művészek azon túl, hogy megoszthatták egymással tapasztalataikat, inspiratív gondolataikat, megismerkedhettek a testvérmegyékből delegált külföldi alkotókkal.

A tábor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében valósult meg, melynek során a résztvevőknek szállást, étkezést és a szükséges eszközöket biztosították, ezzel is támogatva a tehetséges művészeket. A nyugodt és békés környezetben, a történelmi borvidéken, a világ zajától távol egy maroknyi csapat nekilátott az alkotás folyamatának. A tábor ideje alatt számtalan izgalmas alkotás készült a Kulcsosházban. A művészeti csoport vezetője – az előző évekhez hasonlóan – Babucsikné Zeikfalvy Anna, kiskőrösi grafikusművész – az idei évtől Bács-Kiskun Megyei Érték – elmondása szerint:

„A környezet nagyon meghatározza az ember hangulatát, kedvét, alkotói vágyát, és ahol most volt az alkotótábor, az erdő csendje, nyugalma, biztonsága, a természettel való közeli együttlét nagyon sokat jelentett a művészek számára. Ez nem feltétlenül az alkotásokban jelentkezett, hanem magatartásban, jókedvben, egymáshoz való viszonyban. Az idei tehát egy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott és egy csodálatosan szép tábor volt.”

Idén kilenc alkotó vett részt a táborban, ahová megyénk területéről, illetve Hargita megyéből, Schwarzwald-Baar járásból, Padovából és Kárpátaljáról is érkeztek vendégek. A tábor egyik hatalmas előnye, hogy a közös alkotás lehetőséget teremt a fejlődésre, megújulásra, hiszen a résztvevők ihletet meríthetnek egymás munkáiból, mely a későbbiekben, a mindennapokban is inspirálóan hathat művészi folyamataikra. Az elkészült műveket 2020 tavaszán tekinthetik meg az érdeklődők egy kiállítás keretében.

2019. június 23.

Balogh Nina

Elnöki kabinet