Kezdőlap Zenei élet Fabian Rucker 5: Hypocrtitical Mass

Fabian Rucker 5: Hypocrtitical Mass

Az egyre szélesebb nemzetközi körben ismert osztrák altszaxofonos: Peter Rucker kvintettjének egyedi ízeket felvonultató új albumát a BMC Records jelentette meg.

A Salzburgban született Fabian Rucker még csak huszonnégy esztendős, de zeneszerzőként is elismerésre méltó érettségtől tesz tanúbizonyságot ezen a lemezen – ahol nemcsak nagyszerű szaxofonozását halljuk – de kilenc szerzeményét is.

 „Ez a zene felfedi és kijelöli az általam bejárt utakat. Az álmok, vágyak, emberek és hangulatok zenéje. Napjaink zenéje, a csendé és békéé, amire ebben a harsány és zajos világban szükségünk van. Mindig és mindenütt mozgásban van minden, még akkor is, mikor azt kívánjuk, bárcsak megállna az idő. Reménykedem abban, hogy ez a zene – még ha rövid időre is – megmutatja a mozdulatlanságot a mozgásban.” – mondta új lemezéről a szerző: Fabian Rucker

S valóban: szaxofonközpontú, éjszakai spleen hangulatú nagyvárosi zenét hallunk, klasszikusan kellemes melódiákkal, jól hallgatható dallamívekkel, ügyes szólójátékkal. Kimondható, hogy egyszerre kellemes és izgalmas lemez ez.

Hiszen legyen szó bluesos, groove-os, vagy éppen improvizációs megoldásokról – Fabian Rucker egyéni ízű szaxofonozása mellett játszótársai: Chris Neuschmid – gitár, Philipp Nykrin – zongora, Andreas Waelti – nagybőgő, és Andreas Lettner – dob is sikerrel mutatják meg egyéni oldalukat.

Komlós József JR