Kezdőlap Zenei élet James Blunt: Once Upon A Mind

James Blunt: Once Upon A Mind

Mérföldkövek, érzelmek, félelmek: itt az új James Blunt album – tele olyan újonnan született, klasszikus hangulatú pop dalokkal, melyek kapcsán a közönség megszerette az énekest 16 évvel ezelőtt.

Hosszas kihagyás után megérkezett a brit énekes-dalszerző: az ötszörös Grammy-jelölt James Blunt várva várt hatodik stúdióalbuma. Ezen James Blunt korábbi, ‘The Afterlove’ című albumának elektronikus hangzásvilága után visszatért a gyökerekhez, és ízig-vérig klasszikus popdalokatvett fel.

A „Once Upon A Mind”-on 11 dal hallható, ezek közül több máris előkelő helyet foglal el a külföldi slágerlistákon. A „The Truth”-t, a „Monsters”-t és az „I Told You”-t is világszerte lelkesen streamelik, a lemez pedig ezeken kívül még rengeteg érdekességet tartogat.

James Blunt olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Steve Robson, aki többek közt a Take That, Cher, Miley Cyrus vagy James Morrison dalait írta, de Jimmy Hogarth-ot is bevonta, aki Siával és Jameliával készített népszerű felvételeket.

Minden egyes dalt az énekes érzései és élményei ihlettek, általuk mindenki egy kicsit jobban megismerheti a brit popfenomént.

„Úgy érzem, ez a legőszintébb lemez, amit valaha készítettem.” – mesélte Blunt. „Az album összes dala valami olyanra utal, amin keresztülmegyek vagy amit már meg is tapasztaltam. Nagyon személyes felvétel és büszke vagyok rá, hogy megoszthatom a közönséggel.”- mondta az énekes.

A korongon 11 szám kapott helyet, az új szerzemények hallgatása közben Blunt valóságos érzelmi hullámvasútra ültet fel minket, így a kirobbanó slágereken túl melankolikusabb, lelket melengető számokat is megismerhetünk.

James Blunt első albuma 2004-ben jelent meg „Back To Bedlam” címmel, majd hamarosan a „You’re Beautiful” című dala hozta meg neki a világszintű ismertséget. A felvétel a mai napig kihagyhatatlan darab, amit nem kevesebb – mint 378 millióan streameltek a Spotify-on, a hozzá készült videóklipet pedig több mint 407 millióan látták a YouTube-on.

A vadonatúj albumról James Blunt beharangozóként a „Cold” című dal videóklipjét tette legelőször közzé: