Kezdőlap Rendőrségi hírek KÉPES HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

KÉPES HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 órában történt.

Mint azt már határrendészeti összefoglalónkban olvashatták, a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. november 27-én 0 óra és 24 óra között tizenkét esetben nyolcvankilenc illegális migránst tartóztattak fel. Ugyanebben az időszakban hat esetben hatvan migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

1

A tegnapi napon az egyenruhások kilenc főt fogtak el, további kilencet pedig előállítottak. Közülük hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei 0 óra 15 perckor és 19 óra 15 perckor egy-egy férfit igazoltattak. A 24 éves és 20 éves helybéliekről kiderült, hogy velük szemben a bíróság pénzbírság meg nem fizetése miatt elzárást szabott ki. A férfiakat előállították.

A bajai rendőrök egy sükösdi lakost vettek őrizetbe. Ellene a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki.

Egy 37 éves kiskunfélegyházi férfit a megyeszékhelyi rendőrök azért vettek szabálysértési őrizetbe, mert egy áruházból különböző termékeket próbált meg eltulajdonítani. A tolvajt cselekménye közben a biztonsági szolgálat tetten érte. Az elkövetővel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozók 13 óra 27 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 31 éves és egy 19 éves szabadszállási lakost. A férfiak rablás bűntett elkövetésével gyanúsíthatóak.

2

Megyénkben az elmúlt 24 órában két súlyos sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Az egyik – személyi sérüléssel nem járó – baleset az M5-ös autópálya 76.500 méterénél történt, ám jelentős forgalmi torlódást nem okozott.

Szabadszálláson, a Honvéd utcán közlekedett 10 óra 15 perckor egy 72 éves helyi asszony egy Daewoo Kalos típusú személygépjárművel. Haladása során az úttesten meg akart fordulni, ám nem biztosított elsőbbséget a védett úton egyenesen közlekedő 62 éves segédmotoros kerékpárt vezető férfinek, ezért összeütköztek. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a kétkerekű sofőrje súlyos sérülést szenvedett.

3

Egy 31 éves jánoshalmi sofőr és utasa az 5412-es számú úton szenvedett balesetet. A Volkswagent vezető nő az út 24.522-es méterénél ismeretlen okból lesodródott az útról, és az árokba hajtott, ahol járműve felborult. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a sofőr súlyosan, utasa pedig könnyebben sérült.

4