Kezdőlap Kecskemét Tisztújító Közgyűlés az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesületnél

Tisztújító Közgyűlés az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesületnél

Az önkormányzati választásokat követően Kecskemét és térsége 21 települési önkormányzatának részvételével az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület tisztségviselői újonnan megválasztásra kerültek 2019. november 27-én Kecskeméten.

Az elnök továbbra is Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere maradt, elnökhelyettesek is újraválasztásra kerültek: Tóth János Tiszakécske Város polgármestere, Basky András Lajosmizse Város polgármestere, valamint Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza Város polgármestere A Felügyelő Bizottság elnöke Pénzváltó István Nyárlőrinc Község Önkormányzatának polgármestere lett, tagjai Balogh Károly Helvécia Nagyközség Önkormányzatának
polgármestere és Gál Szilvia Orgovány Nagyközség Önkormányzatának polgármestere. Napirendi pontok között szerepelt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület Alapszabályának módosítása, valamint ezzel egyidejűleg a 2020. évi költségvetés elfogadása is.
A Hírös Hét Fesztivál XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításának szakmai és pénzügyi beszámolója és a XI. Őszi Helyi Termék Ünnep szakmai és pénzügyi beszámolójának elfogadása után, ismertették az EFOP 1.2.1-15 kódszámú „Védőháló a Kecskemét és térsége családjaiért” című pályázat 2019. évi megvalósult tevékenységeit és a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál kistelepülési bemutatóinak tapasztalatait. Gyakorlati bemutatásra került a Kecskemét és térsége turisztikai mobil applikáció is, melynek
a köztudatba való bevitele még folyamatban van. A következő fázisban a települések után a turisztikai szolgáltatókkal ismertetik meg az applikáció széleskörű felhasználási lehetőségeit.
www.aranyhomok.hu