Kezdőlap Jótékonyság Különleges adventi élményfoglalkozás, hogy a legszegényebb gyermekek is ajándékozhassanak

Különleges adventi élményfoglalkozás, hogy a legszegényebb gyermekek is ajándékozhassanak

Rászoruló gyermekeknek szerveztek adventi programot az ökumenikusok

Különleges adventi élményfoglalkozásra hívott meg egy osztálynyi rászoruló gyermeket csepeli központjába az Ökumenikus Segélyszervezet. Az önkéntesek által vezetett programon a nehéz körülmények között élő gyermekek arra kaptak lehetőséget, hogy szüleiknek, testvéreiknek készíthessenek karácsonyi ajándékot. A kézműveskedés mellett a Segélyszervezet adventi programjairól elmaradhatatlan mézeskalácssütés is része volt a programnak. A foglalkozásba az önkéntesek seregének élén Barabás Éva és Andor Éva műsorvezetők is bekapcsolódtak.
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: Az adventi programok, így a mai gyermekfoglalkozás is kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez, melynek célja, hogy az ünnepeken túl, egész évben támogatni tudjuk a hátrányos helyzetű gyermekeket és családokat. Kapaszkodó elnevezésű programján keresztül az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben segíti a rászoruló gyerekeket. A kommunikációs igazgató kifejtette, hogy a karitatív szervezet országszerte 13 helyszínen mintegy 2000 gyermeknek nyújt rendszeres, személyre szabott segítséget, évente 500 gyermek számára pedig biztonságos menedéket is teremt átmeneti otthonaiban. A kézzel fogható támogatás (élelmiszer, ruha, tanszer) mellett a szervezet Kapaszkodó programjának keretein belül nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal kínáljon esélyt a felzárkózásra. A fejlesztő és közösségépítő programok között megtalálható a korrepetálás, mozgásfejlesztés, mozgásterápiás fejlesztések, lovas- illetve zeneterápia csakúgy, mint a pszichológiai segítségnyújtás, relaxációs módszerek, meseterápia, mesejóga, babamasszázs, babaúszás, táncfoglalkozás, logopédia, vagy éppen kézműves foglalkozás, pályaorientációs foglalkozás is. Nyaranta pedig fejlesztő táborokat szervez rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet.
A rászoruló gyermekek számára szervezett rendezvény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Az ünnepi segélyakciókat és az egész éves rászorulókért végzett munkát a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

***

Háttéranyag a szeretet.éhség. az Országos Adventi Pénzadománygyűjtésről

Ahogy a gyűjtés jelmondata az ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ is hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. Az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből: hogy a felnőtteknek kínáljon esélyt a felzárkózásra, a gyermekeknek segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal a Segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak, annak érdekében, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.
Hogyan lehet csatlakozni?
  • www.szeretetehseg.hu weboldalon a Fordított adventi naptár segítségével
  • 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
  • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.
  • A segélyszervezet november 22-től Adománypontot állított föl az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni!
  • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját.
  • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal
  • Az Erkel Színház előtt az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat.