Kezdőlap Rendőrségi hírek LEZÁRT AKTA: EMBERÖLÉS KÍSÉRLET

LEZÁRT AKTA: EMBERÖLÉS KÍSÉRLET

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói életveszélyt okozó testi sértésről emberölés kísérletére módosították a gyanúsítást.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun megyei nyomozók 2019. június 9-én őrizetbe vettek egy sükösdi lakost.

A 15 éves fiú a gyanú szerint – előzetes szóváltást követően – szívtájékon szúrta édesanyja élettársát, egy 47 éves férfit. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján életveszélyes sérülést szenvedett, őt a helyszínen újra is kellett éleszteni. A fiú a rokonaihoz menekült, ám őt a rendőrök rövid időn belül elfogták, majd életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

A rendőrök az eljárás során módosították a gyanúsítást. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján, valamint a cselekmény körülményeire is figyelemmel a nyomozók álláspontja szerint a fiatal súlyosabb bűncselekménnyel: emberölés bűntett kísérletével gyanúsítható.

A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatalkorú ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.