Kezdőlap Események 35. Kecskeméti Tavaszi fesztivál

35. Kecskeméti Tavaszi fesztivál

„A hit kultúrája, a kultúra hite”

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a rendezvény szervezője a Hírös Agóra Kulturális Központban. A március 16-án kezdődő fesztivál keretein belül idén is számos művészeti ág kapott helyet, a rendezvény több mint 50 programmal várja a kedves látogatókat.

A sajtótájékoztatón először Földi Jácint trombitaművész játszott, majd Szappanos Benedek a Hírös Agóra  Kulturális Központ szóvivője köszöntötte a vendégeket. Az eseményt Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzata is támogatja, így a város nevében Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester tartott beszédet. Bak Lajos, A Hírös Agóra igazgatója beszélt bővebben a fesztiválról.

A programok közül kiemelkedő lesz a Tesla Produkció, amelynek vidéki bemutatóját tartják Kecskeméten. Zum Erika, az ifjúsági otthonból számolt be a fiatalokat megszólító újdonságokról, a fesztiválon belül kisebb fesztiválok is megtalálhatóak, mint a Bohém, Szín-Tár vagy a Fringe. Ez után többen szót kaptak, hogy bemutassák programjaikat, mint például Gyergyádesz László a Cifrapalotában látható kiállításáról, Lóránd Klára a Bozsó Gyűjtemény művészeti bemutató tárlatról és még sokan mások. A Tavaszi Fesztivál programjairól ezen a linken bővebben informálódhat.