Kezdőlap Rendőrségi hírek EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK EL A JÁRŐRÖK

EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK EL A JÁRŐRÖK

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették azt az osztrák férfit, aki a gyanú szerint illegális migránsokat szállított.

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2020. március 3-án 14 óra 20 perckor Baja külterületén, az 51144-es számú út 500-as méterénél ellenőriztek egy Audit, amit egy 23 éves osztrák férfi vezetett. Az autóban további négy utas tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőr segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsa.

A járművezetőt a nyomozók előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre, ahol kihallgatták, és embercsempészés bűntette miatt őrizetbe vették. A Bács-Kiskun megyei nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozásra.

Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.