Kezdőlap Hírek Sassoli: Európa megmutatta, hogy egységes és kész lépni

Sassoli: Európa megmutatta, hogy egységes és kész lépni

„Európa kiigazítja a COVID-19 válság kapcsán előtörő nemzeti önzést és a tagállami kormányok közötti egyeztetés hiányát. Az Európai Tanács rendkívüli ülésén zöld utat adtak a Parlament által is támogatott bizottsági javaslatnak a vírus terjedésének megfékezésére és a rászoruló országok megsegítésére.

Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli az alábbiakat nyilatkozta az Európai Tanács keddi rendkívüli ülését követően:

„Európa kiigazítja a COVID-19 válság kapcsán előtörő nemzeti önzést és a tagállami kormányok közötti egyeztetés hiányát. Az Európai Tanács rendkívüli ülésén ma zöld utat adtak a Parlament által is támogatott bizottsági javaslatnak a vírus terjedésének megfékezésére és a rászoruló országok megsegítésére.

Végre valódi szolidaritást mutatunk: elsőbbséget élvezve jutnak el a megfelelő helyre az orvosi berendezések, megvédjük az áruk szabad áramlását az Unióban, és a családok és a vállalkozások is hozzájutnak az első jelentős támogatáshoz. Végre megjelent a színen az egységes és cselekvésre kész Európa, amely szembenéz a drámai kihívással. Mindnyájan egy családot alkotunk Európában: senkit sem hagyunk magára, és senkinek nem kell egyedül megküzdenie a nehézségekkel. Az Európai Parlament is készen áll arra, hogy saját feladata elvégzésével kivegye a részét a munkából az európaiak élete és megélhetése védelmében. Nem adjuk fel, hogy európaiként élhessünk.”

További információ

EP kutatószolgálat: Mit tehet az EU a koronavírus-válság enyhítésére? (2020.3.16., angolul)

David Sassoli: Európa egységes és kész lépni