Kezdőlap Régió BALESETI ÖSSZESÍTŐ BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

BALESETI ÖSSZESÍTŐ BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra közlekedésrendészeti eseményei.

A tegnapi napon Bács-Kiskun megye útjain három könnyű sérüléssel járó, valamint két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A sérüléses balesetek közük kettő az elsőbbségi szabályok megszegése miatt történt.

Kiskőrösön, a Szent István utcában közlekedett 5 óra 35 perckor egy 39 éves helyi lakos az autójával. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a Rákóczi Ferenc utca kereszteződéséhez érve nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítását, és nem biztosított elsőbbséget a védett úton haladó kerékpárosnak, ezért összeütköztek. A baleset során a biciklis – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyebben megsérült.

Kecskeméten, a Szolnoki úttal párhuzamos kerékpárúton 7 óra 20 perckor egy 46 éves asszony biciklizett. A jelenlegi adatok alapján a Kuruc körúti kereszteződéshez érve a nő úgy hajtott át a kerékpárút útburkolati jellel jelölt átvezetésén, hogy a részére kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget az úton haladó Opel Astra típusú személygépjárműnek, ezért összeütköztek. Ebben az esetben is a biciklis sérült meg.

Kérjük a közlekedésben résztvevő járművek vezetőit – az autósokat és a kerékpárosokat egyaránt –, hogy a KRESZ szabályait betartva, elsőbbségadási kötelezettségeiknek eleget téve közlekedjenek! Jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!