Kezdőlap Kecskemét Kecskemét- néhány esetben kellett csak bírságolni

Kecskemét- néhány esetben kellett csak bírságolni

Az ünnepekre lezárt kirándulóhelyeken nem volt szükség rendőri intézkedésre, viszont szombaton éjjel a járőrök több esetben is helyszíni bírságot szabtak ki, mert az egyik nagyáruház parkolójában kocsikkal gyülekeztek fiatalok – derült ki a polgármester legfrissebb közleményéből. Egy nagyáruház esetében pedig a túl nagy tömeg miatt kellett figyelmeztetni a biztonsági szolgálatot. Az alábbiakban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közleményét olvashatják:
A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Városrendészet is megküldte a Városi Operatív Törzs számára az ünnepi ellenőrzésekkel kapcsolatos tájékoztatót. Az ellenőrzések során az országos korlátozások és a helyi operatív törzs határozatainak betartását is ellenőrizték.
Az ideiglenesen lezárt területeken – Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Kecskeméti Arborétum, Nyíri erdő – a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályok megsértése miatt nem volt szükség rendőri intézkedésre.
Viszont szombaton az esti, éjszakai órákban a járőrök több esetben is helyszíni bírságot szabtak ki, mert az egyik nagyáruház parkolójában több személygépkocsival fiatalok, fiatal felnőttek gyűltek össze. Ők nem tudták igazolni, hogy a kijárási korlátozásnak megfelelő, alapos okkal tartózkodnak a közterületen.
A rendőrség munkatársai szombaton a Margaréta Idősek Otthonában a kijárási korlátozásokról tartottak tájékoztatást az ott lakók részére, továbbá hangosbemondón tájékoztatták a város lakosságát.
A Kecskeméti Városrendészet a Budai utcai piacnál, a belvárosban, a külső területeken lévő parkokban, a játszótereken tartott folyamatos ellenőrzést, ellenőrizték a térfigyelő kamerákat, a polgárőrséggel közös hangosbeszélőn tájékoztatták a lakosságot, és a rendőrséggel közös éjszakai szolgálatot tartottak.
A piaccsarnokba történő beléptetés során néhány eset kivételével megértették az állampolgárok az időkorlátos vásárlási sávokat. A csarnokba történő belépéskor jellemző volt a szociális távolság be nem tartása.