Kezdőlap Kiemelt A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG FENNTARTÁSA BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG FENNTARTÁSA BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

A megye több kapitánysága, illetve a főkapitányság több osztálya a biztonságos közlekedés érdekében összehangolt akciót szervezett.

A közlekedésbiztonsági helyzet további fenntartása érdekében Bács-Kiskun megyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, valamint a Rendészeti Igazgatóság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai koncentrált és összehangolt komplex közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre 2020. május 28-án 9 óra és 15 óra között Kiskunhalas és Kiskőrös térségében.

Az akció célja a megnyitott szerb határ és a korlátozó szabályok enyhítése miatt megnövekedett forgalom ellenőrzése, illetve az agresszív gyorshajtók, az engedély nélkül vagy eltiltás hatálya alatt, valamint ittasan vezető sofőrök kiszűrése volt. A rendőrök az előzési és elsőbbségi szabályok megszegőivel szemben is határozottan léptek fel, illetve szankcionálták a biztonsági öv használatának elmulasztását is.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkezendő időszakban a balesetek további visszaszorítása és az emberi élet védelme érdekében fokozza a hasonló jellegű komplex feladatainak végrehajtását.