Kezdőlap Kecskemét Folytatódnak a meglepetésszerenádok – új helyszínekre is eljut a térzene!

Folytatódnak a meglepetésszerenádok – új helyszínekre is eljut a térzene!

Új helyszíneken is lesznek meglepetésszerenádok. Folytatódik ugyanis a Térzene program. A következő alkalmak fellépői az In Medias Brass, a Kecskemét Brass és a Heavy Brass Guys Tuba Quartet.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. közötti együttműködésnek köszönhetően a következő napokban a következő helyszíneken lesznek minikoncertet. Az együttesek az itt bemutatott sorrendben, 18 és 20 óra között érkeznek az egyes terekre.

Május 12., kedd

1. Hunyadi tér (Hunyadiváros)

2. Damjanich utca (belváros)

3. Akadémia krt. (10 emeleteseknél) (Széchenyiváros)

4. Klauzál Gábor tér (Széchenyiváros)

Kecskemét Brass

A zenekar 2016- ban alakult a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és az M.Bodon Pál zeneiskola rézfúvós tanárainak tagjaiból. Az együttes célja, hogy népszerűsítse Kecskeméten és a megyében a rézfúvós zenét és jobban megismertesse a hangszereket mind a felnőttek és mind a gyerekek körében. Repertoárunkon megtalálhatóak Reneszánsz, Barokk és Klasszikus művek, de a modern kori filmzenék és a könnyebb zenei műfajok is felcsendülnek. A zenekar rendszeresen ad koncerteket a helyi és környező templomokban, melyek igazán felemelő és csodálatos hangzásvilágot adnak a rézfúvós zenének.

Május 15., péntek

1. Gizella tér (Műkertváros)

2. Mészáros Lázár tér (Széchenyiváros)

3. Kristály tér (Széchenyiváros)

4. Téglás utca (Homokbánya)

Heavy Brass Guys Tuba Quartet

A kvartett 2007-ben alakult. Létrejöttének oka az alkotás vágya, valamint az együttzenélés öröme volt, hiszen a tagok régóta jó barátok is. Állandó tagjai közt olyan kiváló muzsikusok vannak jelen, mint Adamik Gábor, művészeti vezető, a Magyar Állami Operaház tubása, valamint Török József a kecskeméti Bohém Jazz Együttes tubása-bőgőse. KMJV honlap