Kezdőlap Kecskemét Koronavírus fertőzött betegek szállítására alkalmas eszközöket kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Koronavírus fertőzött betegek szállítására alkalmas eszközöket kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Betegágyra helyezhető zárt rendszerű izolációs buborék eszközök érkeztek a kecskeméti kórházba a Hotel Unoügyvezetőjének, Deutschné Sipos Irén felajánlásának köszönhetően.

Az ágyra helyezhető zárt rendszerű buborékban biztonságosan szállíthatják kórházon belül vizsgálatokra a koronavírussal fertőzött betegeket. Az izolációs buborék hermetikusan lezár, védve ezzel a személyzetet és a beteg környezetét a koronavírussal fertőzött betegek ellátására az intézményben elkülönített vörös zónán belül. Szerencsére egyelőre nem volt még rá szükség, reméljük ez még sokáig így is marad.


A Hotel Uno ügyvezetője, Deutschné Sipos Irén aggódva figyelte a járvány okozta nemzetközi és hazai helyzetet.Felkereste az izolációs buborék gyártóját és rövid időn belül vásárolt belőle két darabot, melyet felajánlott a kecskeméti megyei kórház számára az egészségügyi dolgozók, az orvosok, ápolók és betegszállítók védelmének érdekében.Dr. Svébis Mihály főigazgató úr örömmel fogadta az adományt, mely használatra készen, az A épületben, a koronavírus betegek ellátására kialakított vörös zónában található.

Kecskemét, 2020. május 14.