Kezdőlap Kecskemét SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA MIATT NYOMOZTAK A RENDŐRÖK

SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ELMULASZTÁSA MIATT NYOMOZTAK A RENDŐRÖK

A kecskeméti rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a dabasi gyanúsítottal szemben.

Egy ismeretlen személy egy ismeretlen rendszámú, gyártmányú és típusú járművel 2018. november 15-én 19 óra 30 perc és 20 óra 46 perc közötti időszakban Lajosmizse külterületén, a 4608-as számú út 26.400-as méterénél elütött egy gyalogost, és megállás nélkül továbbhaladt. A baleset következtében a 77 éves lajosmizsei férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a járművezetőt. Az egyenruhások megállapították, hogy a baleset feltételezett okozója a gyalogos volt, így a sofőrt nem közúti baleset okozása miatt vonták felelősségre, hanem azért, mert nem állt meg, és nem nyújtott tőle elvárható segítséget a sérültnek. Ennek okán a 48 éves dabasi lakost segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A jelenleg szabadlábon védekező férfi ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadták az ügyészségnek.