Kezdőlap ÉT-TRENDEK 20 éves az Ízfaktor

20 éves az Ízfaktor

Két évtized, napi több mint kétezer adag étel, évente 600 ezer elégedett vásárló. Számokban így jellemezhető a 2000-ben alakult, idén 20. jubileumot ünneplő – ebédszállítással foglalkozó – Ízfaktor Kft. Varga László tulajdonos egykoron maga sem gondolta volna, hogy kis birodalma ekkorára nő.

– 2000-et írtunk, az ételkiszállítás még egyáltalán nem volt mérvadó hazánkban. Egy pesti cég innovatív megoldása, déli ebéd házhozszállítása adta az ötletet a vállalkozásom beindításához Kecskeméten. Emlékszem, augusztus 20-án indultunk. A Ceglédi úton, a volt Baromfifeldolgozó Vállalat harmadik emeleti konyháját béreltük ki, ahol este mi főztük másnapra az ebédet, miközben a városközpontban éppen lőtték fel a tűzijátékot – árulta el Varga László.

Az első este 13 adag ételt készítettünk, mára ez a szám felment 2000 fölé, mely évente 600 ezer adagot jelent.

–Mi, a kezdetektől eldobható, jól záródó dobozokban szállítjuk ki a megrendelt ételeket. Azért választottuk ezt a megoldást, mert az ételkiszállításra általánosan használt műanyag éthordókban sokszor lerakódik a zsír, és így nehezen tisztítható – részletezte Varga László.

A cég nemcsak Kecskeméten és környékére szállít ki ebédet, hanem Bács-Kiskun megye távolabbi településeire, és a szomszédos megyékbe is. Vásárlóik elsősorban munkahelyekre rendelnek ebédet, szállítanak irodákba, szerelőműhelyekbe, bankokba, intézményekbe. 

Naponta 20 féle ételből lehet választani, a bőséges kínálatból mindenki megtalálhatja a kedvére valót, a diétájának megfelelőt. Lehet egy-egy adagot, egy-egy napra kérni, de akár előre 1-2 hetet is.

– Az elmúlt két évtizedben folyamatosan egyre nagyobb teret nyert az egészségtudatos, korszerű táplálkozás. Mi figyelemmel kísérjük a különböző táplálkozási szokásokat és elvárásokat, ezek alapján bővítjük és változtatjuk a napi kínálatunkat. Nálunk a húsevők, a vegetáriánusok, a szénhidrátszegény-étrendet kedvelők és a fitnesz finomságokat imádók egyaránt megtalálják számításukat – részletezte a tulajdonos.

– Újdonságaink közül kiemelném Turú Balázs személyi edző és életmód-tanácsadó diétás menüjét. A szakember által ajánlott napi ötszöri étkezésből mi az ebédre kínálunk kiváló alternatívát. A receptjei alapján készíttetett ételsorunk nagyon népszerű, hölgyek és urak egyaránt szívesen rendelik – hangsúlyozta Varga László.

Az ebédválasztékban a napi menü is kiemelt szerepet kap, melynek ára a legkedvezőbb, 30 százalékkal olcsóbban jön ki, mintha külön rendelnénk meg a levest és a főételt. Aki azonban maga szeretné összeállítani a leves és főétel változatát, annak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia.

Az Ízfaktor Kft. konyháján a szakácsok kizárólag minőségi alapanyagokból dolgoznak. Lehetőség szerint a friss, idény zöldségeket és gyümölcsöket helyi és környékbeli termelőktől szerzik be.

A frissen készült ételeket a dobozba történő tálalás után sokkoló hűtéses eljárással lehűtik, így garantáltan megmarad a friss íz a felmelegítést követően is, és az alapanyagok tápértéke sem csökken.

– Az elmúlt időszakban sokan kérdezték tőlünk, hogy jövő évtől miben szállítunk ki, mennyire környezetbarát az a csomagolás, melyet most alkalmazunk. Mindig megnyugtatom vásárlóinkat, hogy mi nem most betiltásra váró polisztirol dobozokat használunk, hanem polipropilént, mely lebomlásával nem szennyezi környezetünket. Hamarosan bevezetjük új szolgáltatásunkat, és az elmosott dobozokat visszavesszük, és újrahasznosítjuk – fejtette ki Varga László.

A környezettudatos gondolkodás együtt jár a társadalmi felelősségvállalás fontosságával a cégnél.

– Az önzetlen segítségnyújtás mindig is része volt a cégpolitikánknak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében minden karácsonykor segítjük a rászorulókat, nagyobb létszámban. Év közben támogatjuk az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány munkáját, minden nap 15 rászoruló szegény ebédjét ingyen biztosítjuk – mondta végül a tulajdonos.

Bővebb információ:

www.izfaktor.hu