Kezdőlap Események CédrusNet – 3. Hivatásos Nagyszülő (SzuperNagyi) tanfolyam tanúsítványátadó ünnepség

CédrusNet – 3. Hivatásos Nagyszülő (SzuperNagyi) tanfolyam tanúsítványátadó ünnepség

Már a harmadik SzuperNagyi csapat fejezte be a CédrusNet Kecskemét Program „Hivatásos Nagyszülő” tanfolyamát. Az első két csoport még a kétéves mintaprogram ideje alatt végzett 2018-ban és 2019-ben és azóta már sok kecskeméti családnak lett SzuperNagyi segítsége. A mostani, 3. kurzus pedig már az új CédrusNet szervezet keretein belül és vezetésével zárult.

A februárban kezdődött képzést a veszélyhelyzetre való tekintettel áprilistól online felületen folyatták a Nagyik, akik könnyen alkalmazkodtak az új helyzethez. Nem okozott gondot a tananyag elsajátítása: otthonról jelentkeztek be a virtuális tanterembe és vettek részt az órákon.

A képzés során önismereti és asszertív kommunikációs tréninget kaptak, betekintést nyertek a modern gyermeknevelés, gyermeklélektan, a fiatalabb generációk általános jellemzőibe és tanultak arról, hogyan működjenek együtt a szülőkkel. Elmélyültek az egészséges életmód témakörében és megismerték az elsősegély-nyújtás alapjait. Speciális készségfejlesztő játékórák mellett vállalkozói, munkavállalási ismereteket sajátítottak el, valamint gyakorlatot szereztek az infó-kommunikáció területén is.

A virtuális térben május 15-én tartották meg a vizsgát. Mind a 18 SzuperNagyi sikeresen adott számot tudásáról és aznap délután jelképesen, online átvehették a tanfolyam elvégzését igazoló tanúsítványt.

A sok tanulnivaló mellett igazi, egymást támogató közösséggé kovácsolódott a Nagyik csapata, akik nagyon várták már, hogy ismét találkozhassanak. Igazodva az operatív törzs enyhítő intézkedéseihez ma végre lehetőség nyílik a személyes együttlétre és ünnepélyes keretek között kézhez kaphatják a „SzuperNagyi oklevelet”.

A rendezvény tervezett programja:

  • köszöntőt mond Engert Jakabné, alpolgármester (Kecskemét MJV Önkormányzata),
  • Sárközy Erika, a CédrusNet Program fejlesztője összegzi a tanfolyam tapasztalatait,
  • ünnepélyes tanúsítványátadás,
  • a SzuperNagyik meglepetése,
  • Molnár Szilárd, szakmai vezető zárógondolatai (CédrusNet Kecskemét Program),
  • beszélgetés, mini fogadás házi süteményekkel.


Az országban egyedülálló SzuperNagyi szolgáltatás a kisgyermekes családok támogatására jött létre. A hivatásos nagyszülők az életük során felhalmozott tudást, tapasztalatot modern ismeretekkel kiegészítve és sok szeretettel fűszerezve nyújtják át a fiatalabb generációknak.  

A CédrusNet Kecskemét Iroda segítséget nyújt abban, hogy a SzuperNagyik és a családok könnyen megtalálják egymást: online felületein (weblap, Facebook) elérhetővé teszi a Nagyik adatlapjait és bemutatkozását. Szabóné Gehér Éva, humánszolgáltatási és képzési koordinátora pedig telefonon és e-mail-en várja a megkereséseket, igényeket. (tel: +36 20 913-9220, e-mail: [email protected])


A CédrusNet Kecskemét Program az 50 év feletti korosztály társadalmi idősödését támogató innovációs, elsősorban a munkaerőpiacot és a versenyképességet, valamint az aktív idősödést segítő helyi kezdeményezés, amely KMJV önkormányzatának támogatásával valósul meg.

Stratégiai célja, hogy a korosztályon belül érdemi változásokat generáljon a foglalkoztatás (foglalkoztathatóság), a társadalmi részvétel, a független, egészséges és biztonságos élet, valamint az aktív életvitel területein annak érdekében, hogy az egészségben eltöltött évek száma érdemben növekedjen.

A fotó illusztráció