Kezdőlap Események Hagyományait őrzi a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház – ünnepélyes online gálával...

Hagyományait őrzi a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház – ünnepélyes online gálával zárták a 2019/20-as évadot

A Kecskeméti NemzetiHa kedd, akkor Kecskemét online közvetítéssorozatában április 7-től keddenként számos előadást nézhetett meg az érdeklődő közönség. Legutóbb, kivételesen vasárnap, május 31-én gyereknapi meglepetésként láthatták A manóvizsga című zenés mesejátékot a színház legkisebb rajongói. A nagysikerű közvetítések bizonyították, a kecskeméti színházszeretők nem rettentek vissza a karantén miatt bekövetkezett leállástól, továbbra is kitartottak kedvenc színházuk mellett.

A teátrum számára kiemelten fontos küldetés, hogy az évadot amennyire csak lehet, a megszokott módon zárja le. Ennek keretében június 2-án a sokéves hagyományokkal rendelkező Együtt a Művészetért Gálát is megtartották.

A közönség több mint egy héten át szavazhatott kedvenceire, idén is gazdára találtak a díjak. Az online közvetített ünnepélyes gála pont úgy zajlott, mintha a közönség is helyszínen tartózkodott volna. Az est háziasszonya Decsi Edit színművésznő volt.

A közönség szavazatai alapján a kiosztott díjak a következőképpen alakultak:

Város kedvence:                               Csombor Teréz        

Legjobb nagy színházi előadás:      Chicago

Legjobb kis színházi előadás:          Liliomfi

Legjobb színésznő:                           Csapó Virág

Legjobb férfi színész:                      Kocsis Pál                             

Legjobb női epizodista:                   Hajdú Melinda

Legjobb férfi epizodista:                 Szemenyei János

Legjobb női táncművész:                Nagy Nikolett

Legjobb férfi táncművész:              Szóka Roland

Legjobb jelmeztervező:                   Remete Kriszta        

Legjobb díszlettervező:                    Cziegler Balázs        

A Gála díjazottjainak egy-egy Vámos Zoltán által készített plakettet adnak át a pénzjutalom mellett. A legjobb előadások díjai mellé pedig Harsányi Zsuzsanna festőművész által felajánlott két festményt is átadnak az alkotóknak.

A díjak támogatói: a  CabTec Kft., a Diego Kft., a Phoenix Mecano Kecskemét Kft.,  a Reuzál Trend Bt. és a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.

Kiosztották a teátrum hagyományos, saját díjait is, így Latabár-díjban 2020-ban Aradi Imre részesült, míg a Csizmadia László-díjat Szegvári Juli kapta.

Cseke Péter igazgató a gálán ismét, nyomatékosan megköszönte a kitartó és lelkes közönségnek, hogy nemcsak a színház falain belül szerették a társulatot, de elfogadták a rendkívüli helyzetre adott válaszokat, és az online tartalmakat is örömmel fogadták.

Egy igazán jól sikerült sorozat végén kijár a ráadás. Így lesz ez június 9-én, még a nyári szünet előtt, az egész család számára kínál kikapcsolódást a Szente Vajk rendezte János vitéz című daljátékkal a teátrum. Aközvetítéssorozat utolsó állomásaként, ezzel búcsúznak az online térben sugárzott előadásoktól. Minden remény szerint késő nyártól-ősztől pedig ismét a szépséges színházépületekben fogadhatják a közönséget.

Decsi Edit a gála lezárásaként és búcsúzásként megismételte a színház következő évados jelmondatát, ami minden színházszerető szívébe izgatott várakozást kelthet:

Kecskeméti Nemzeti, ahová az álmok is játszani jönnek!