Kezdőlap Kiemelt ITTAS SOFŐRÖKET ÉS ELTILTOTT VEZETŐKET FOGTAK A RENDŐRÖK

ITTAS SOFŐRÖKET ÉS ELTILTOTT VEZETŐKET FOGTAK A RENDŐRÖK

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság egyenruhásai az elmúlt két napban több szabálytalankodóval szemben kezdeményeztek eljárást.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság járőrei 2020. június 15-én szabálysértési őrizetbe vettek két személyt. Egyikük – egy 24 éves tassi lakos – hajnalban úgy vezette autóját, hogy őt korábban a járművezetéstől eltiltották.

Egy 28 éves fiatalemberrel szemben 19 óra 15 perckor történt rendőri intézkedés. A szintén tassi illetőségű férfi egy Mazdával közlekedett Kunszentmiklóson annak ellenére, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság 9 hónapra eltiltotta a jármű vezetésétől.

A szabálysértési előkészítő csoport munkatársai mindkét elkövetővel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeztek.

Egy 51 éves férfit Szabadszállás külterületén vontak intézkedés alá a rendőrök 2020. június 16-án kora délután. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a helyi lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt egy korábbi eljárás során visszavonták tőle. Mivel a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, az egyenruhások hiteles légalkohol-vizsgálatra előállították. A helybélivel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntető, míg az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

A szabadszállási körzeti megbízottak egy dunaújvárosi lakost igazoltattak Apostagon, aki egy Seat Tolado-val vett részt a közúti forgalomban. Az intézkedés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, így a férfit mintavétel céljából előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt szintén büntetőeljárás indult.

A gyanú szerint ittasan vezető sofőrökkel szemben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály bíróság elé állítást javasol.