Kezdőlap Kiemelt Letartóztatásban kamionosok kifosztásával gyanúsított férfi és nő

Letartóztatásban kamionosok kifosztásával gyanúsított férfi és nő

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak az 53 éves szekszárdi férfinak és élettársának, akik a megalapozott gyanú szerint kamionos pihenőhelyeken alvó sértetteket fosztottak ki Lajosmizsén.

A megalapozott gyanú szerint 2019. június 7. napján a férfi a nőt egy kamionos pihenőhelyhez szállította. Ezt követően a nő egy alvó török állampolgárságú férfitól 500 eurót vett el úgy, hogy a félig lehúzott kamionablakon keresztül kinyitotta a jármű ajtaját és az alvó sértett pénztárcájából elvette a készpénzt. A nő a férfi segítségével 2019. szeptember 21. és 2019. szeptember 22. napjai közötti éjjel azonos módszerrel két moldáv férfit is kifosztott, úgy, hogykihasználta, hogy alszanak és a műszerfalról két mobiltelefont és 40 euró készpénzt vitt el. 2020. május 30 napján ugyanígy egy 38.000.-forint értékű mobiltelefont és 250 eurót zsákmányoltak.2020. május 31-én ismét megkíséreltek így értékekhez jutni, azonban a pihenőhely biztonsági őre a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta a nőt. A férfi a sértettektől szerzett értékeket értékesítette.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, büntetett előéletű férfi és nő letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész és a férfi tudomásul vette, az véglegessé vált, míg ellene a nő és a védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2020. június 3.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya