Kezdőlap Események Negyvenmillió forintból épült közösségi kert a Forradalom utcán

Negyvenmillió forintból épült közösségi kert a Forradalom utcán

Tovább gazdagodott a Széchenyiváros, amikor szerda délelőtt átadták a Forradalom utcai közösségi kertet. A Kecskemét önkormányzatának negyvenmillió forintos beruházásával megvalósult területen 24 parcellát alakítottak ki.

Két héttel a Szentcsalád Plébánia mögött kialakított közösségi kert átadása után újabb hasonló céllal létrehozott területet adtak át a Széchenyivárosban. A Forradalom utcai kertet ugyancsak közösségteremtő szándékkal adták át. Itt sem csak hasznos szabadidős elfoglaltságra kívánnak lehetőséget biztosítani, hanem abban is bíznak, hogy a lakók jobban megismerik a szomszédjaikat. Nem utolsó sorban pedig minél szebbé, látványosabbá akarják tenni a szóban forgó területet.

Dobos József önkormányzati képviselő, fejlesztési tanácsnok arra biztatta a kert átadásán megjelent jelentkezőket: „használják a sajátjaikként a parcellákat, ugyanakkor vigyázzanak is azokra úgy, mintha az övék lenne”.

A városrészben már működő két másik közösségi kerttel ellentétben a Forradalom utcán nem civil kezdeményezésre valósult meg a projekt. Két évvel ezelőtt a körzet korábbi képviselője, Leviczky Cirill indítványozta a terveket. A kert végül negyvenmillió forintos önkormányzati beruházás keretében valósult meg.

Az eredeti elképzelések szerint kora tavasszal szerették volna átadni a jelentkezőknek a parcellákat, azonban a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. A szerda délelőtti átadáson a 24 parcellának a fele talált gazdára; akik még szívesen vállalnák egy-egy terület gondozását, azok Dobos Józsefnél jelezhetik ezen igényüket. Az érdeklődők egyelőre egy évre kapnak kulcsot a kerthez, mert a képviselő szeretné, ha vetésforgóban minél többen élhetnének a lehetőséggel.

A közösségi kert melletti zöldfelületen további fejlesztések is várhatók, ezt a Kecskeméti Médiacentrum kérdésére Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is megerősítette: „Erre a konkrét területre egy komplex fejlesztési terv készült el, annak mentén folytatjuk az egész tér rekonstrukcióját.”

A városrész egészére vonatkozóan pedig úgy fogalmazott a polgármester: – Széchenyiváros egy szerencsés városrésze Kecskemétnek, hiszen tele van zöldfelülettel, közparkokkal, közösségi terekkel, és mivel ez már a harmadik hasonló tér a városrészben, úgy látszik, hogy örülnek és jól fogadják a lakók ezt a lehetőséget.

Hozzátette azt is, hogy a városrészben sok gyermek születik, így az önkormányzatnak újra kell gondolnia a játszóterek kérdését és bővítenie kell a kapacitásokat.

Forrás: Hiros.hu Kép:ARM