Kezdőlap Események Száll a kakukk fészkére és Gardénia premier a Kecskeméti Nemzetiben

Száll a kakukk fészkére és Gardénia premier a Kecskeméti Nemzetiben

Kinyithatnak a színházak és zárt térben is lehet játszani a közönség előtt a 2020. június 18-i kormányrendelet értelmében.* A veszélyhelyzet feloldásának köszönhetően, korlátozás nélkül megtarthatók a kulturális rendezvények, így a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház is elkezdheti működését összes játszóhelyén.

Ahogy Cseke Péter igazgató a bérletezés kapcsán korábban kiemelte és most is hangsúlyozta: „Sosem vártuk még ennyire az újraindulást.” Ennek szellemében tartja meg a teátrum augusztus 7-én a nagyszínházban a Száll a kakukk fészkére című színmű bemutatóját, augusztus 8-án pedig a Gardénia című színműjét, utóbbit a Ruszt József Stúdiószínházban.

Ken Kesey legendás regényéből készült adaptációt Bagó Bertalan rendező állítja a nagyszínház színpadára, a főbb szerepekben Szemenyei János, Fazakas Géza és Bognár Gyöngyvér látható. A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Elżbieta Chowaniec Gardénia című műve dr. Pászt Patrícia fordításában kerül a Kecskeméti Nemzeti Ruszt Stúdiószínpadára, Markó Róbert rendezésében. A család négy női tagját Csombor Teréz, Csapó Virág, Hajdú Melinda és Támadi Anita e.h. alakítja.

Mindkét produkció próbafolyamatát kettétörte a koronavírus-járvány, így nemcsak a nézők, de a művészek számára is fontos momentum lesz az elmaradt előadásokra való felkészülés, a próbafolyamat méltó lezárása, a premierek megtartása.

A színház az elmaradt bérletes előadásokról szóló tájékoztatójában korábban közzétette: Minden bérlőnek pótolják a Száll a kakukk fészkére című előadást, ezen felül, akik több előadást nem láttak, ők választhatnak, hogy a Társasjáték New Yorkban vagy a Gardénia című produkciót is megtekinthetik kompenzációként.

Az augusztusi műsor elérhető lesz a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon, a teátrum Facebook oldalán, de a bérlők 10:00-17:00 között elérik a színház jegyirodáit is, ahol javában zajlik az előbérletezés a következő évadra.

*„A Kormány a 2020. június 18-i, 282/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletével hatályon kívül helyezte a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. Korm. (III. 11.) Korm. rendeletet. Ennek értelmében a zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével -, minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható. A kulturális intézmények a közönségforgalmi területeiket megnyithatják.”