Kezdőlap ÉT-TRENDEK A Schiszler pálinkák az Alföld gyümölcseinek legjava

A Schiszler pálinkák az Alföld gyümölcseinek legjava

A soltvadkerti Schiszler pálinkafőzde kézműves italkülönlegességei között a klasszikus ízvilágot képviselő pálinkák ugyanúgy megtalálhatók mint a különleges gyümölcsös és növényi párlatok. Abban azonban valamennyi megegyezik, hogy az Alföld gyümölcseinek és növényeinek legjavából készültek.

A Schiszler Pálinkaház kimagasló hozzáértését, a szakma iránti elhivatottságát az évek alatt számos díj fémjelezte. Legutóbb a Bács-Kiskun Megyei bor- és pálinkaverseny két rangos díját nyerte el. Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 címet a Schiszler szilva pálinka, míg a Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje 2020 címet a Schiszler Pálinkaház érdemelte ki.

A Schiszler Pálinkaház alapítása tíz évre tekint vissza, a tulajdonos Schiszler Péter azonban már gyermekkorában magába szívta a természet, ezen belül a szőlészet és borászat szeretetét és tiszteletét. Jó példaként álltak előtte a szőlő-és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szülei, akik elindították a borászat útján, melyet fáradhatatlan munkával és hittel országos hírűvé fejlesztett. Tíz évvel ezelőtt azonban az új dolgok iránti nyitottságával reagált a piac kihívásaira és megnyitotta pálinkafőzdéjét.

Már a Schiszler pálinkák illata is sugallja az Alföld gyümölcseinek legjavát zárták üvegbe. A finom, minőségi nedűk titka a modern technológiában, a több évtizedes szakmai tapasztalatban és az ország egyik legkiválóbb gyümölcstermő vidékében rejlik. Így együtt minden adott a tökéletes eredményhez, mely immár 28 féle ízben született meg.

A jó, minőségi pálinka főzéséhez elengedhetetlen a hozzáértő szakember, mely a Schiszler Pálinkaházban Farkas Miklós főzőmester személyében testesül meg. A neves szakember örömmel mesél a pálinkafőzésről, a gyümölcsökből és növényekből készült különleges pálinkákról, minden érdeklődőnek segít elmélyedni a gasztronómia ezen izgalmas világában.

A Pálinkaház minden részletében modern épület, egyszerre szolgál kóstolóteremként és pálinkafőzdeként. Az épület lelke a kétszakaszos Ulrich Kothe berendezés. A réz főzőüst 500 literes, a finomító 300 literes, amihez négytányéros koncentráló oszlop is tartozik, így készülhetnek benne kisüsti és egyszakaszos pálinkák is. Mindezt a kóstolásra érkező érdeklődők maguk is láthatják, hiszen mindössze egy üvegfal választja el a főzdét a kóstolóteremtől.
Farkas Miklós főzőmester elmondta, a kezdetben a Schiszler Pálinkaház is a hagyományos ízekből, kajsziból, szilvából, körtéből, meggyből, cseresznyéből készített pálinkát, majd az évek alatt folyamatosan bővítette kínálatát különlegességekkel, például madárberkenyével, szederrel, bodzával és sommal, majd következtek a növények, mint a cékla.
– Tökéletesen indult a 2020-as évünk. Az ország egyik legnagyobb szakmai megmérettetésén, a Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen négy aranyérmet nyertünk a cékla, körte, meggy és madárberkenye pálinkánkkal, egy ezüstöt a szilvával, négy bronzot alma, birs, szőlő és vilmoskörte pálinkánkkal, plusz három Champion díjat cékla, körte és madárberkenye pálinkánkkal. E kiváló szereplésünk bizakodásra adott okot, hogy az egész évünk ilyen jó lesz. Sajnos közbeszólt a járványhelyzet, mely számunkra is sok negatívummal járt, hiszen legnagyobb partnereink vendéglátóhelyek és szállodák. Szerencsére a nyár már jól alakul, beindult a szezon és újabb versenyeredményt tudunk felmutatni. A Bács-Kiskun Megyei bor- és pálinkaversenyen dupla sikerünk volt. A szilva pálinkánk lett a megye pálinkája, míg pálinkaházunk a megye legeredményesebb pálinkafőzdéje. Nagy megtiszteltetés és elismerés, ugyanakkor felelősség is e két cím elnyerése. Az külön öröm számunkra, hogy a szilva pálinkánkat választották a legjobbnak, hiszen napjainkban klasszikus gyümölcsből készült pálinka nehezen tud nyerni a sok különlegesség között. Másrészt a legjobb főzde díj pedig mutatja, hogy nemcsak egyszer tudunk jót készíteni, hanem folyamatosan tartani tudjuk a magas minőséget – hangsúlyozta Farkas Miklós főzőmester.
Schiszler Pálinkaház
6230 Soltvadkert, Ifjúság útja 29. 
Tel.: 78/581-018
www.schiszlerpalinka.hu