Kezdőlap Adomány Az egészségügyi alapellátásban dolgozókat jutalmazták a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Az egészségügyi alapellátásban dolgozókat jutalmazták a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága ünnepséget szervezett az alapellátásban dolgozók tiszteletére ma (kedden), a Népi Iparművészeti Gyűjteményben.  Az egészségügy napja alkalmából rendezett ünnepi eseményen külön köszöntötték azokat, akik legalább 20 éve szolgálják Kecskemét egészségügyi alapellátását. Az eseményen beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Gaszner András háziorvos, és tiszteletét tette Engert Jakabné alpolgármester, valamint dr. Salacz László országgyűlési képviselő is.

Az eseményen az önkormányzat oklevéllel és pénzjutalommal ismerte el azoknak a szakembereknek az áldozatos munkáját, akik az idei évtől húsz éve szolgálják Kecskemét  egészségügyi alapellátását. Továbbá jutalmazták azokat a háziorvosokat, asszisztenseket is, akik a koronavírus-járvány elleni küzdelem kritikus időszakában többletfeladatokat vállaltak, illetve veszélyeztetett koruk ellenére is fogadtak betegeket. 

Ünnepi műsort adott az Aurin Leánykar, ünnepi beszédet mondott dr. Gaszner András háziorvos:

– A mi hivatásunk egy küldetés, amiben minden nap egy kicsit hőssé válunk, egy kicsit belehalunk, hogy aztán újjászületve újra és újra feltegyük magunknak a kérdést, köztük a legprózaibbakat: miért vagy a pályán? Miért maradunk a pályán? Miért hozzuk nap mint nap az áldozatot? Megkapjuk-e a méltó elismerést? Megköszönik-e ezt nekünk? Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy aki ezekkel a jogos kérdésekkel sanyargatja magát, annak helyén van a szíve. Mert éli, szenvedi a hivatásunk lényegét – foglalta össze igen szemléletesen a Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei elnöke.

Szemereyné Pataki Klaudia  város vezetője beszédében kiemelte, minden tisztelet azoké, akik az elmúlt időszak embert próbáló kihívásai között is a frontvonalban maradtak, és esküjükhöz hűen mindvégig kitartottak, és személyesen végezték hivatásukat.

– Az élet mára visszaállt a megszokott kerékvágásba. Még ugyan nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi mennyire átmeneti állapot, nem is tudhatjuk mi vár ránk ősszel, egy dologban viszont már most biztos vagyok: hogy az önök megelőző, gyógyító, ápoló munkájára akkor is számíthatunk majd. Vigyázni fognak ránk, vigyázni fognak az egészségünkre. A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén az egészségügyben dolgozók kitartását, munkabírását és elhivatottságát méltatjuk. Én pedig a kecskeméti egészségügyi alapellátásban dolgozóknak köszönöm meg a város nevében az értünk végzett munkájukat. Kérem önöket, hogy a jövőben is azzal a gondoskodással, kitartással, szakmaisággal, azzal a szeretettel és azzal a figyelemmel vigyázzanak ránk, gyermekeinkre, szüleinkre, ahogyan azt eddig is tették – mondta köszöntő beszédében Kecskemét polgármestere, majd átnyújtotta az elismeréseket a szakembereknek.

A Népi Iparművészeti Gyűjteményben elismerő oklevelet és pénzjutalmat vehetett át a város vezetőjétől a magyar egészségügy napján dr. Bimbó Mária háziorvos, dr. Iványosi-Szabó Judit fogorvos, dr. Preiszinger Andrea háziorvos és Trungel Zsuzsanna háziorvos-asszisztens.

Forrás: https://hiros.hu/