Kezdőlap Kiemelt BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra eseményei röviden.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók 5 személyt fogtak el, és további tíz előállításáról intézkedtek. Közülük négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 15 óra 5 perckor szabálysértési őrizetbe vettek egy 48 éves helyi lakost. A férfi néhány órával korábban az egyik áruház kerékpártárolójából eltulajdonított egy lezáratlan biciklit. A tolvajjal szemben a járőrök gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Szintén a megyeszékhelyi egyenruhások intézkedtek egy 46 éves férfivel szemben, aki egy autóval közlekedett Tiszakécskén 20 óra 20 perckor. A sofőrről kiderült, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, így őt hiteles mintavételre előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 17 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.

Az 52-es számú főúton – Solt irányából Kecskemét felé – egy 27 éves férfi közlekedett egy Opellel 17 óra 25 perckor. A jelenlegi adatok szerint a sofőr az út 23.500-as méterénél egy Suzuki előzésébe kezdett, ám nem győződött meg arról, hogy az autóját egy Lexus személygépjármű már előzi, ezért összeütköztek. Az Opel az ütközést követően nekisodródott az előtt haladó Suzukinak, és azt nekilökte egy, az út szélén álló járműszerelvénynek. A baleset következtében a Lexust vezető 59 éves férfi megsérült.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő állomány 2020. július 17-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 63 illegális migránst tartóztatott fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.