Kezdőlap Események Példaértékű munkát végzett a Gondoskodó Szolgálat

Példaértékű munkát végzett a Gondoskodó Szolgálat

Tovább folytatja tevékenységét a Gondoskodó Szolgálat, annak ellenére, hogy véget ért a veszélyhelyzet. A szolgáltatás korlátozottabb mértékben lesz elérhető, azonban ezután is állnak az idősek rendelkezésére. Az önkormányzat csütörtökön délután mondott köszönetet mindazoknak, akik segítették a példaértékű összefogást.

– Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy úgy gondolták, ez igenis egy fontos feladat, egy fontos küldetés, és azonnal megmozdítottunk mindent az idősek ellátása érdekében – ezekkel a szavakkal és oklevelekkel mondott köszönetet Szemeryné Pataki Klaudia ma a Gondoskodó Szolgálat munkatársainak, önkénteseinek, hiszen az elmúlt hónapokban példaértékű összefogásukat tapasztalhattunk meg.

A szolgálatot teljesítők az elmúlt időszak alatt 1742 hívást fogadtak, 587 helyen jártak, és több mint négyezer kilométert tettek meg. Engert Jakabné alpolgármester elmondta, tapasztalataik szerint az igény a segítségre nem csak a pandémiás időszak alatt jelenik meg.

– A szolgálat önkéntesei olyan komoly tapasztalatot szereztek, ami a későbbiekben is kamatoztatható – hangsúlyozta Engert Jakabné. Az alpolgármester elmondta, hogy még mindig nagyon sokan vannak, akik valamilyen oknál fogva nincsenek bekapcsolódva a házi gondozói szolgálatba, így ők abban szeretnénk segíteni, hogy egyetlenegy idős ember se maradjon gondoskodás nélkül.

A gondoskodó szolgálat mérsékeltebb formában ugyan, de továbbra is elérhető lesz. Az igényekkel kapcsolatban a 20/556-34-02-as telefonszámon minden hétköznap reggel nyolctól délig kérhetnek a diszpécseri szolgálaton segítséget.

Forrás:Hiros.hu Kép:Hiros.hu