Kezdőlap Kiemelt ÚJABB ITTAS VEZETŐ ŐRIZETBEN

ÚJABB ITTAS VEZETŐ ŐRIZETBEN

A kecskeméti rendőrök mindössze egy nap alatt lezárták a vizsgálatot, és a sofőrrel szemben bíróság elé állítást javasolnak.

Kecskemét belterületén, az egyik bevásárlóközpontnál igazoltatták a rendőrök 2020. július 1-én késő este azt a helybélit, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így a sofőrt a rendőrök légalkohol-mérés céljából előállították, majd őrizetbe vették. A 29 éves férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsítják.

Az ügyben a nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az őrizet időtartamán belül befejezték, és kezdeményezik a gyanúsított bíróság elé állítását.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyozza, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést, hiszen többek között növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Ezért kérjük: soha ne üljön ittasan a volán mögé, és olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!