Kezdőlap Fejlesztés EZÚTTAL 80 MILLIÓ FORINT KORMÁNYZATI TÁMOGATÁS ÉRKEZETT A TÉRSÉG TELEPÜLÉSEIRE

EZÚTTAL 80 MILLIÓ FORINT KORMÁNYZATI TÁMOGATÁS ÉRKEZETT A TÉRSÉG TELEPÜLÉSEIRE

Ebben a fordulóban óvodák és játszóterek fejlesztésére, valamint a közterületek karbantartásához szükséges eszközök beszerzésére kaphattak támogatást az önkormányzatok. A választókerület települései közül tízen is sikeresnek bizonyultak.

Játszóterek válhatnak korszerűbbé, megszépülhet az egyik óvoda, több település pedig új eszközöket vásárolhat a Magyar Falu Program legfrissebb eredményei alapján.

Nagybaracskán és Csátalján településenként 5 millió forintból, Nemesnádudvaron 4.5 millióból, Fajszon 4.1 millióból, Garán 3.7 millió forintból válhatnak szebbé a játszóterek, míg Mátételkén 5 millió forintból újulhat meg a községi óvoda. Mindezzel párhuzamosan Vaskúton is elkezdődhetnek a munkálatok, a település ugyanis új játszóteret építhet a Damjanich utcában, megközelítőleg 5 millió forintból.

Három másik település önkormányzata olyan eszközöket vásárolhat, amelyek nagymértékben segíthetik a közterületek karbantartását és bővítését. Bácsborsód, Bátmonostor és Dunafalva erre a célra összesen 45 millió, vagyis településenként közel 15 forintnyi támogatást kapott.

Alig egy hónappal ezelőtt 300 millió forint kormányzati támogatás érkezett, ami most újabb jelentős összeggel növekedett – mondta a Magyar Falu Program pályázatairól Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Ezúttal is olyan fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek kiemelten fontosak mindannyiunk számára. A közös munka eredményeként vidéki településeink újból léphetnek egyet előre. Továbbra is azon dolgozunk, hogy a jövőben is hasonlóan jó és eredményes hónapokat zárhassunk – tette hozzá a képviselő.