Kezdőlap Kiemelt KÉSSEL RABOLTAK – A NYOMOZÓK ELFOGTÁK ŐKET

KÉSSEL RABOLTAK – A NYOMOZÓK ELFOGTÁK ŐKET

A lajosmizsei rendőrök őrizetbe vették a feltételezett elkövetőket.

Egy gyomaendrődi illetőségű férfi rablásról tett bejelentést 2020. augusztus 2-án hajnalban a Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizsei Rendőrőrsén.

A nyomozóknak elmondta, hogy éjszaka egy szegedi barátjával sétált a városban, amikor találkoztak egy – általa csak látásból ismert – lajosmizsei lakossal. A férfi elkérte a bejelentő telefonját, amit meg is kapott, és ekkor csatlakozott hozzájuk egy ismeretlen. A készülék tulajdonosa megpróbálta visszakérni a mobilját, de távoli ismerőse megtagadta annak átadását. Az ismeretlennel együtt kést rántottak, és fenyegetni kezdték a korábban gyanútlanul sétáló fiatalokat. A társasághoz utolsóként csatlakozott ismeretlen megütötte a 29 éves szegedi férfit, majd combon rúgta 20 éves gyomaendrődi áldozatát. A késsel hadonászó elkövetők elvették a fiatalok értékeit: pénzt, ezüst nyakláncot zsákmányoltak, és a telefont sem adták vissza.

A lajosmizsei nyomozók a két feltételezett tettest a sértettek által adott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították és elfogták. A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítható  20 és 27 éves lajosmizsei férfiakat a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.