Kezdőlap Események MEGYE KENYERE SZENTELÉSE DUNAPATAJON

MEGYE KENYERE SZENTELÉSE DUNAPATAJON

A dunapataji Turisztikai Központban, a Szelidi-tó partján – a Szent István napi Ünnep keretén belül – rendezték meg a Bács-Kiskun Megye Kenyere 2020 és a Tiszta Szívvel Településeinkért kulturális rendezvénysorozat aktuális előadását, 2020. augusztus 20-án, csütörtökön délután. Ünnepi köszöntőt mondott dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az 5000 fő alatti kistelepülések kulturális életét egy-egy megyei színházi előadással, irodalmi esttel, néptánc bemutatóval, koncerttel színesíti, illetve az eseményekhez kapcsolódva, Bács-Kiskun életét megörökítő pillanatokból válogatott képkiállításokat szervez.

A kis falvak életminőségének javítása, a helyben boldogulás lehetőségeinek bővítése, a helyi közösségek és kulturális élet támogatása kiemelt helyen szerepel a megyei önkormányzat tevékenységei között.

Az ünnepség keretén belül szentelték meg a Bács-Kiskun Megye Kenyerét. Az érdeklődők megtekinthették a Mi Szelídünk című képkiállítást, végül az ünnepet az István a király rockopera legszebb dalaiból válogatott koncert zárta.