Kezdőlap Események Redempciós aprók tánca

Redempciós aprók tánca

Barna kenyér, fehér só. A legjobb pirosító.” – szól a magyar népdal. Augusztus 21-én nagy számban érkeztek a családok a hagyományos, kiskunhalasi aprók táncára a Pásztortűz Egyesület szervezésében.

Sokan gyülekeztek a magyar népi kultúra és kellemes kikapcsolódás iránt érdeklődők a Kiskunhalasi Hirling Lovasparkban. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a nagy hőségben, a péntek délután. Mocskonyi Péter zenész muzsikája mellett Fehérváry Lilla néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. A világi ünnepkörök, a redempció és az augusztus 20. volt a középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. A gyerekek huszárokat készíthettek, kenyér témájú képeket színezhettek. Hangszersimogatóra is mód volt, a tekerőlant történetéről és működéséről hallhattak és ki is próbálhatták a kicsi érdeklődők.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a népi kultúrával – mondta Végső István elnök.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. A következő aprók tánca augusztus 29-én, szombaton 17 órától lesz a Halasi Csipkeházban.