Kezdőlap Kecskemét TESZTÜZEMMEL INDUL AZ ÚJ KECSKEMET.HU

TESZTÜZEMMEL INDUL AZ ÚJ KECSKEMET.HU

Megújult Kecskemét hivatalos honlapja, amely nyilvános tesztfelületként augusztus 13. csütörtök estétől – oldalfrissítés után – elérhető a már jól ismert  https://kecskemet.hu/ címen.  Az oldalra látogatókat arra kérjük, hogy esetleges tartalmi, technikai észrevételeiket jelezzék a [email protected] e-mail címre.  

A város megújult digitális arculatának alappilléreként weboldalunk elsődleges célja Kecskemét ismertségének és presztízsének növelése. A honlap tervezésekor azt fogalmaztuk meg, hogy városunk gazdasági erejéhez és rangjához méltó, XXI. századi weboldal készüljön, amelynek középpontjában a felhasználók állnak, tehát a Kecskeméten élők, az ide költözni vágyók valamint a városba látogatók.

A városlakók számára fontos és közérdekű információkat, például az oktatással, az egészségügyi ellátással vagy ügyintézéssel kapcsolatos tudnivalókat a „Városunk” szekcióban találjuk. Az elmúlt években számos hazai és nemzetközi vállalat több ezer új munkahelyet teremtett Kecskeméten, ezért honlapunk az ide költözni vágyók számára is hasznos információkkal kell hogy szolgáljon. A „Városunk” szekcióban található a legfontosabb Kecskeméti fejlesztéseket bemutató filmünk, az eseménynaptár és az életképeket felvonultató fotó- és videógaléria is. Ezek azok a tartalmak, amelyek igazán vonzóvá tehetik Kecskemétet azok számára, akik ideköltöznének.

A pihenésre vágyók a „Turizmus” szekcióban sokféle érdekes tartalommal találkozhatnak, bemutatjuk a helyi látnivalókat, a vendéglátó és szálláshelyeket.

A „Városháza” szekcióban találhatók az önkormányzattal, polgármesteri hivatallal kapcsolatos információk.

Az oldalt úgy alakítottuk ki, hogy az információ átlátható és logikus legyen.

Az új honlapon a legszembetűnőbb változást a letisztult, modern, vidám és színes design jelenti. A vizuális koncepció kulcseleme a város címerállatának újrafogalmazása, a már jól ismert poligonkecske motívum, amely többféle formában bukkan fel a weboldalon.

A honlapon következetes színkódolással segítjük a navigációt. A városunk szekció világoskék színt, a turizmus narancssárgát, a városháza sötétkék színt kapott. Ez a jelölési módszer megkönnyíti a felhasználók számára a tájékozódást a weboldalon, és segít a tartalmak elkülönítésében.

A kecskemét.hu nemcsak küllemében és felépítésében újult meg, hanem új funkciókkal is bővült, amelyek megfelelnek a legújabb technikai elvárásoknak, és fokozzák a felhasználói élményt.

Az új letisztult menürendszer és a navigációs sávok segítik az oldal használatát. A tartalmakhoz igazodó szűrők és a felső sorban található keresősáv segítségével könnyedén megtaláljuk a megfelelő tartalmakat.

A város honlapján található összes helyszínhez térképes nézet is tartozik, és az automatikus google térképes útvonaltervezés is egy kattintással elérhető. Az új honlap természetesen nemcsak számítógépen, hanem táblagépen és mobiltelefonon is kiváló élményt nyújt, továbbá a vakok és gyengénlátók számára is akadálymentesen használható.