Kezdőlap Események Új irányelvek az onkológiai ellátásban

Új irányelvek az onkológiai ellátásban

A hagyományokhoz híven ismét Kecskemét ad otthont a IV. Emlőrák Konszenzus Konferenciának 2020. szeptember 28-29. között. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház és az Országos Onkológiai Intézet által közösen szervezett konferencián az emlőrák kezelésének vezető hazai szakemberi tárgyalják meg és mutatják be a betegség komplex kezelésének korszerű irányelveit.

Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Onkoradiológiai Központjának vezetője -a konferencia egyik fő szervezője- elmondta, azért vált szükségessé a korábbi irányelvek frissítése, mert a 2016-ban megtartott III. Emlőrák Konszenzus Konferencia óta eltelt 4 év alatt az emlőrák diagnosztikájában és terápiában sok változás történt. Számos új terápia került bevezetésre, melyek segítségével tovább javítható a betegek esélye a gyógyulásra.

A centrumvezető főorvos hozzáteszi: hosszú és nehéz időszak áll mögöttünk. A szakértői csapatok egy éve kezdték el a felkészülést, hogy a végleges hazai irányelvbe minden fontos friss információ bekerüljön. Így jött létre a korszerű, nemzetközi eredményeken alapuló és külföldi – Európai és Amerikai – irányelvekkel összhangban álló anyag.

Fontos, hogy hazánkban valamennyi onkológiai központban egyforma irányelvek szerint történjenek a kezelések. Ezt a célt szolgálja a konferencián való párbeszéd, valamint a konferencia anyagának közeljövőben történő publikációja.

A Bács-Kiskun Megyei Onkoradiológiai Központ mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a betegeket a legkorszerűbb elvek alapján kezeljék. Dr Horváth Zsolt hangsúlyozta, hogy a kecskeméti kórházban valamennyi korszerű diagnosztikai feltétel adott, a képalkotó és a patológiai diagnosztika országos elismertségű. A betegek hozzáférhetnek a legmodernebb kezelésekhez, ideértve a legújabb személyre szabott terápiákat (pl. immun-onkológiai terápiák, célzott terápiák) és a korszerű sugárkezelési technikákat, illetve műtéti lehetőségeket. Emellett számos innovatív klinikai kutatás is zajlik az Intézetben, ami tovább bővíti a terápiás lehetőségeket akár a reménytelenebb esetekben is. A legjobb terápiás eredményeket az összecsiszoltan együtt dolgozó különböző szakterületek révén lehet elérni, mely az intézményen belül kimagaslóan valósul meg.

Kecskemét, 2020. augusztus 28.