Kezdőlap Fejlesztés Kecel Város Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése

Kecel Város Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése

Kecel Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 157 691 334 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a Polgármesteri Hivatal, az Újfalusi Óvoda és a Szabó Pál Óvoda energetikai korszerűsítése valósult meg.


Az időközben megnövekedett építőipari árak miatt sajnos további 23.653.700,- Ft többlet támogatási igény benyújtására volt szükség ahhoz, hogy a projket 100%-ban európai uniós és állami támogatásból megvalósulhasson önkormányzati önerő nélkül. A többlettámogatási
kérelem elbírálása még folyamatban van, de vélhetőleg hamarosan a 23 millió forint is megérkezik az Önkormányzathoz.


A beruházás jóvoltából az épületek homlokzata, zárófödéme hőszigetelésre került, illetve nyílászárócsere történt. A Polgármesteri Hivatalban és az Újfalusi Óvodában akadálymentes mosdó is létesült, a Szabó Pál Óvodában pedig új hőfokszabályzós radiátorok kerültek felszerelésre. A polgármesteri hivatal 1878-ban eklektikus stílusban épült épületszárnya pedig az eredeti jellegét megőrző fa nyílászárókat és korszerű hőszigetelő homlokzati színezést kapott.


A fejlesztésnek köszönhetően az intézmények által kibocsátott szén-dioxid mennyisége csökken, így az épületek energiatakarékosan és költséghatékonyan tudnak a jövőben működni, továbbá kellemesebb, korszerűbb munka- és életkörülményeket biztosítanak.

További információ: www.kecel.hu