Kezdőlap Kecskemét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közleménye

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közleménye

A koronavírus járvány második hulláma lényegesen erőteljesebb, mint az első volt tavasszal. Kecskemét lakossága az első hullám ideje alatt példamutatóan viselkedett, amit ismételten köszönök. Most sokkal komolyabb a veszély, ezért még nagyobb óvatosságot kell tanusítanunk.
Az elmúlt napokban minden olyan intézkedést meghoztam, amelynek betartásával és betartatásával közösen lassíthatjuk a járvány terjedését. Ezek értelmében az összes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságra, valamint az összes intézményünkre vonatkozik az a szabály, hogy a dolgozóknak, az ügyfeleknek, a látogatóknak (beleértve például a kiállítótereket, könyvtárat is) kötelező a maszk viselése és érkezéskor a kézfertőtlenítés.
2020. szeptember 11., péntektől a Budai utcai piaccsarnokban minden árusnak és a vásárlóknak egyaránt kötelező a maszk viselése. A szabály lehetőség szerinti betartatására felkértem az intézmény vezetését és a városrendészetet.
A Kecskeméti Közlekedési Központ vezetését arra kértem, hogy a lakosság még intenzívebb tájékoztatása mellett a gépkocsivezetők lehetőség szerint kizárólag a szabályszerűen maszkot viselő utasokat engedjék fel a helyi járatú buszokra, a maszk viselését pedig a városrendészek fokozottan ellenőrizzék.
Az óvodák, bölcsődék és az idősotthonok védelme érdekében korábban meghozott intézkedések jelenleg biztosítják a zavartalan működést, ezekben az intézményekben a levegő fertőtlenítését kell még fokoznunk.
Kérem mindannyiuk felelősségteljes magatartását, mert a szabályok betartása mindannyiunkon múlik. Ha szükséges, figyelmeztessék embertársaikat is. Csak így tudjuk elkerülni, hogy ne álljon meg ismét az élet, ne kelljen újra bezárkózni, ne szenvedjen kárt a gazdaság.