Kezdőlap Események Díjnyertes prémium pálinkák, amelyek minden cseppje kincs

Díjnyertes prémium pálinkák, amelyek minden cseppje kincs

Dömötör Zsolt, Berényi Károly és Bakos Tibor 2013-ban alapította meg a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft.-t, amely azóta többször kiérdemelte a „Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje” címet.  A vállalkozás magas színvonalon működő üzemében készülő 29-féle pálinkája szinte kivétel nélkül díjazott pálinka kiválóság. Rangosabb eredményeik közé tartozik még a 2015-ben és 2019-ben elért „Magyarország legjobb pálinkája” cím, a közelmúltban  pedig „megvédve címüket” a Pálinka Nemzeti Tanács az Országos Pálinka- és Törkölypálinka-verseny „Legeredményesebb pálinkafőzde” kategória első helyezettjévé választotta a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft.-t. Dömötör Zsolt, az 1 Csepp Pálinka egyik tulajdonosa értékelte az elmúlt esztendőket.

A „Fertő-táj legszebb házában” készülő prémium pálinkák

Berényi Károly barátommal 2010-ben kezdtünk el pálinkát főzni a saját magunk szórakoztatására. Miután a pálinkakóstolás után pozitív visszajelzéseket kaptunk a családtagok és barátok részéről, mindenképpen szerettük volna kipróbálni pálinkáinkat a kereskedelmi vonalon is. Úgy gondoltuk, hogy kellő odafigyeléssel és alázattal tudunk olyan pálinkákat készíteni, melyek után komoly élmény marad a kóstolók ízlelőbimbóin. 2013-ban megalapítottuk a cégünket, majd saját főzde híján két évig Zamárdiban főztünk. Miután 2014-ben egy Champion díjjal, 2015-ben pedig Magyarország „Legjobb pálinkája” címmel ismerték el a munkánkat, ez azt bizonyította számunkra, hogy érdemes komolyabban foglalkozni ezzel a tevékenységgel. 2015-ben felépítettük Hegykőn a főzdénket, amely egyébként Magyarország egyetlen természetvédelmi területen elhelyezkedő pálinkaháza. Az épület a Fertőd-Hanság Nemzeti Park területén található, és a Fertő-táj Világörökség Egyesület a „Fertő-táj legszebb háza 2014.” díjjal ismerte el.  

Modern feldolgozó technológia

A kezdetektől a 320 literes, 1 lépcsős Müller berendezéssel dolgozunk, amely berendezés eleinte egyszerre szolgálta ki a bérfőzetők igényeit és a kereskedelmi főzést is. Mivel fontosnak tartjuk a folyamatos technológiai beruházást, vásároltunk egy másik berendezést is, így azóta egyszerre tudunk bérfőzést vállalni, valamint a saját kereskedelmi célra készíteni a pálinkát. Elsősorban a hotelek, vendéglők, szakboltok számítanak a fő értékesítési területünknek, de a webshopon keresztül is rengeteg vásárló keresi termékeinket.

Elismert prémium pálinkák

2013-ban készítettük az első kereskedelmi tételeinket, s nagy örömünkre a Piros Veltelini szőlőpálinka azonnal komoly sikert hozott számukra, mert a 2014-ben rendezett Országos versenyen Champion minősítést kapott. 2015-ben folytatódott a sikerszériánk, hiszen az Országos versenyen újabb Champion díjat szereztünk a Meggy, illetve a Zenit szőlő – Kései meggy – amit a zsűri „Magyarország legjobb pálinkájává” választott – házasítással. A 2016-os országos verseny szintén komoly sikereket hozott számunkra, mert a sok aranyérem mellett két újabb Champion díjat – a Penyigei szilva, és a Hegykői törköly kapta a kategória-győzteseknek járó elismerést – is átvehettünk. A Quintessence pálinka versenyre idén 1300 mintával képviseltették magukat a pálinkafőzdék. Büszkén említhetem meg, hogy cégünk vehette át a „Legjobb pálinkafőzde” elismerést, a sárgabarack pálinkánk pedig a „Legjobb pálinka” díjat nyerte el.

Népszerű kóstolóprogram

Kóstolóprogramjainkon – amelyeket 6-20 fős társaságok részére tudunk lebonyolítani – a látogatókat bevezetjük a pálinkakészítés rejtelmeibe, s ezeken az alkalmakon is kizárólag minősített, érmes pálinkákat töltünk a poharakba. Kínálatunkban olyan különlegességek is megtalálhatók, melyek máshol nem érhetők el, így igazi gasztronómiai élményben lehet része a vendégeinknek. 

Minden cseppje kincs

Igaz, hogy hobbivállalkozásként indultunk, de már az út elején markáns vezérelvet fogalmaztunk meg: elhatároztuk, hogy nem kötünk semmilyen kompromisszumot. Kizárólag a kiváló minőségre helyeztük a hangsúlyt, ezért a gyümölcsfajta választástól kezdve, a vásárláson át a főzésig minden területen a maximumra törekedtünk. Célunk, hogy folyamatosan prémium kategóriás párlatokat készítsünk, ezért a pálinkáink minden cseppjére kincsként tekintünk.

1 Csepp Pálinka Kft.

9400 Sopron, Ógabona tér 44-46.
Főzde:9437 Hegykő, Fertő u. “Masinaház”
Telefon:+36 30 227 4544, +36 20 931 0306
E-mail: [email protected]
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek : 8.00 – 16.00