Kezdőlap Adomány Eredményes pályázati évet zárnak Bátmonostoron

Eredményes pályázati évet zárnak Bátmonostoron

A fennálló vírus helyzet ellenére is eredményes pályázati évet zár a bátmonostori önkormányzat, miután sikeresen befejezték az idei esztendőre tervezett projekteket.

Megvalósított beruházások

A Magyar Falu Program keretében két pályázatunk is sikeres elbírálásban részesült, melyek közül az egyik az utak rendbehozatalával volt kapcsolatos, a másik a ravatalozó felújítására irányult – nyilatkozta Béleczky Mihály polgármester. Az utak felújítására 25 millió forintot fordítottunk: a Hunyadi utca teljes hosszában új aszfaltréteget kapott, és a padkát is helyreállítottuk, továbbá a Gábor Áron utcának ugyancsak felújítottuk egy szakaszát.

A ravatalozó felújítására közel 16 millió forintot nyertünk, az épület kivitelezése a közelmúltban fejeződött be. Itt többek között teljes nyílászárócserét hajtottunk végre, továbbá megtörtént a belső burkolat cseréje, a vizesblokk felújítása, illetve akadálymentes mosdót is kialakítunk, az épület előtti terület pedig új térkő burkolatot kapott. Bátmonostoron megtörtént továbbá az önkormányzat konyhájának a bővítése, valamint az óvoda épületének külső szigetelése.  A Magyar Falu Programon belül az önkormányzatunk gépbeszerzésre is nyert 15 millió forintot, itt a gépek beszerzése folyamatban van.  Ezúton is köszönetemet fejezem ki a térség országgyűlési képviselőjének, Zsigó Róbert államtitkár úrnak illetve a Megyei Közgyűlés elnökének, Rideg László úrnak, akik rengeteget fáradoztak a fejlesztéseink megvalósításáért.

Az iskola energetikai korszerűsítése

Napokon belül befejeződik a mintegy 140 millió forintos TOP-os támogatásból, a Bátmonostori Általános Iskola energetikai korszerűsítése és a hozzá kapcsolódó tornacsarnok felújítása. A beruházás során megtörtént az épület fűtésének korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, az akadálymentes feljáró és mosdó kialakítása, valamint a külső szigetelés és az épület festése is. Sajnos itt kell megemlítenem, hogy jelenleg az iskola fenntartója szünetelteti az oktatást, mert nem írattak be elegendő számú gyermeket az intézménybe. Egyébként sok gyermek él a településen, köztük közel 110 olyan 6–14 éves korú diák van, akik ide járhatnának iskolába, de a szüleik másképp döntöttek. Reményeim szerint az épület felújítását követően majd a szülők is meggondolják magukat és jövőre a helyi intézménybe íratják be gyermekeiket.


Jövőbeli tervek

 Jelenleg elbírálás alatt áll a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére és felújítására vonatkozó pályázatunk, amely az Ady Endre és a Rákóczi Ferenc utcát érintené. Szeremlével közösen pályáztunk a települések szennyvízhálózatának kiépítésére, s nagy örömünkre pozitív elbírálásban részesült a pályázatunk. A járványügyi helyzet ellenére is megpróbáltuk az adventi időszakot meghitté varázsolni. A település templomkertjében adventi koszorút helyeztünk el, feldíszített fenyőfát és betlehemet is állítottunk. Advent második vasárnapján, mikuláskor pedig közel 140 csomagot osztottunk ki a faluban a gyerekek nagy örömére.

Minden kedves bátmonostori lakosnak jó egészséget, és könnyebb, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!